Slovenija
153 ogledov

Zelena luč: Večer in Dnevnik se lahko združita

Večer časopis Saša Despot
Svet Agencije za varstvo konkurence (AVK) je odločil, da združitev časopisnih hiš Dnevnik in Večer, drugega in tretjega največjega dnevnika, ne bo ogrozila konkurence.

Skupna družba Dnevnika in Večera bo imela na oglaševalskem trgu tiskanih medijev 40-odstotni delež in prav zato naj bi člani sveta AVK toliko časa premlevali o združitvi. Dnevnik in Večer sta namreč prvo namero o povezovanju najavila pred letom dni.

Svet AVK je zdaj po poročanju radia vendarle presodil, da nova družba ne bo omejevala konkurence in ne bo zlorabila prevladujočega položaja.

Večer ima naklado dobrih 19.000 in Dnevnik več kot 21.000 izvodov, družbi pa bi lahko po nekaterih ocenah zgolj z racionalizacijo stroškov dela prihranila milijon evrov. Oba časnika sta sicer lani skupno pridelala za okoli poldrugi milijon čistega dobička.

Oba časnika bi še naprej izhajala ločeno, kot Večer in Dnevnik. V novi družbi naj bi časnika združila moči pri urejanju zunanje in notranje politike ter športa, medtem ko naj bi regionalne teme pokrivala ločeno. Vsaj delno bi se utegnili združiti tudi naročniški oddelki, trženje in administracija.

Koliko zaposlenih bo odveč, je ta hip še nemogoče oceniti. Lastniki Bojan Petan iz DZS, ki ima v lasti Dnevnik, ter Uroš Hakl in Sašo Todorovič iz Večera naj bi namreč povezovanje predvidoma komentirali šele po uradni objavi AVK, je še poročal Radio Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.