Slovenija
16 ogledov

Zelena luč za novo garažo

Prodajalka na ljubljanski tržnici. Nik Rovan
Garaža pod tržnico. Upravna enota je MOL izdala gradbeno dovoljenje.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je dobila gradbeno dovoljenje za gradnjo garažne hiše pod tržnico, so včeraj potrdili v njihovi službi za razvojne projekte in investicije. Kdaj bodo dela začeli, bo znano jeseni, ko bo MOL končala pogajanja z zasebnim partnerjem.

Tega bodo izbrali na javnem razpisu, pred tem pa morajo mestni svetniki sprejeti akt o javno-zasebnem partnerstvu, kar se bo predvidoma zgodilo na seji prihodnji ponedeljek.

Prodajalce je strah

V sklopu projekta, ki je ocenjen na 30 milijonov evrov, bodo obnovili Mahrovo hišo in zgradili prizidek k njej ter uredili Vodnikov trg. Nekatere prodajalce je strah, da bo zaradi gradnje na tržnici manj obiskovalcev.

“Zaradi tega lahko propademo v nekaj mesecih, ne v nekaj letih, ko bodo to zgradili,” pravi eden od njih, ki ni želel biti imenovan.

Na občini jim odgovarjajo, da “tudi med gradnjo Mesarskega mostu ni bilo manj ljudi, ker so se ponudniki in uporabniki prilagodili spremembam”.

Prodajalce bodo med gradnjo preselili, v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice pa obljubljajo, da bodo zato znižali cene letnih rezervacij prostorov na tržnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.