Slovenija
38 ogledov

Zelena prihodnost Iskre Avtoelektrike

"Projekt je pomemben tudi za številna slovenska podjetja, ki bodo sodelovala pri Žurnal24 main
Projekt. Do leta 2018 naj bi omogočili delo 400 zaposlenim in dosegli 450 milijonov evrov prodaje.

Šempeter pri Gorici. Prva moža Iskre Avtoelektrike (IA) in banke SID Edvin Sever in Sibil Svilan sta včeraj podpisala pogodbo o desetletnem kreditu za financiranje projekta Mehatronski sistemi za okolju prijazna transportna sredstva v višini 12 milijonov evrov.

Kot je povedal Sever, IA s tem projektom posodablja svoj poslovni sistem. Ta naj bi s spremembo strukture prodaje v korist inovativnega avtomobilskega sektorja, malih električnih vozil in plovil ter izrabe obnovljivih virov zagotovil manjšo občutljivost družbe na globalne krize.

Sledijo zelenemu trendu
Do leta 2020 naj bi delež električnih in hibridnih vozil na trgu osebnih vozil znašal deset, pri transportnih in industrijskih vozilih pa kar 25 odstotkov. Odločitev IA, globalne dobaviteljice zaganjalnikov, generatorjev ter električnih pogonskih in mehatronskih sistemov, tako ne preseneča.

Pričakovani učinek projekta v obdobju od leta 2011 do 2018 je prodaja v višini 450 milijonov evrov, zagotovitev 400 delovnih mest in dodana vrednost 50 tisoč evrov na zaposlenega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.