Slovenija
91 ogledov

Zelena voda razburja

Lesen zastekljen objekt je pravzaprav prestavljen kozolec, ki so ga morali z nek Žurnal24 main
Brez prispevkov. Moteča hrup iz lesenega objekta v Peračici in zeleni vodni priključek.

Pred dnevi nas je bralec, ki je želel ostati neimenovan, opozoril na lesen objekt v vasi Peračica, v katerem prirejajo glasne zabave pozno v noč, lastnik pa namerava pridobiti zeleni vodni priključek.

Gre za lesen objekt Janeza Praprotnika, predsednika Krajevne skupnosti Brezje. Stanovalce moti njegova namera napeljati zeleni vodni priključek, ki je namenjen napajanju živine in je cenejši – lastniku ni treba plačevati takse za obremenjevanje okolja, števnine in prispevka za odvajanje in čiščenje –, saj razen nekaj konj tam živine ni.

Govorice smo želeli preveriti tudi pri Praprotniku, zato smo se oglasili pri njem doma. Na naše zvonjenje se ni odzval nihče, uspelo pa nam ga je priklicali po telefonu. Ko smo mu pojasnili razlog klica, je telefon izročil svojemu zetu Klemenu Bohincu, od nas pa želel izvedeti, kje smo dobili njegovo telefonsko številko. Ker mu tega nismo želeli povedati, je zahteval, naj ničesar, kar nam je povedal, ne objavimo.

Predelava priključka
Klemen Bohinc
pa je dejal, da imajo za leseni objekt v Peračici vsa potrebna dovoljenja in da ga ne oddajajo za prirejanje zabav. Potrdil je, da si prizadevajo pridobiti zeleni vodni priključek (potrebujejo ga za štiri konje), in zanikal vse omenjene očitke.

Drago Finžgar, direktor Komunale Radovljica, je povedal, da je zeleni vodni priključek namenjen predvsem kmetom, ki redijo živino. “Lastnik mora na svoje stroške poskrbeti za predelavo vodnega priključka. Tistim, ki imajo le žival ali dve, se to ne izplača, sicer pa vedno presodimo, ali je do priključka upravičen,” je pojasnil in dodal, da pri zelenem priključku uporabnik plača le dejansko porabo vode, ne pa tudi prej omenjenih prispevkov. Lani je imela Komunala Radovljica od 40 do 50 takih porabnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.