Slovenija
146 ogledov

Železna roka kapitalizma

Milena 1 Žurnal24 main
Facebook je trend, je način življenja, a kljub svobodi spleta vse bolj preganjan.

Pred nekaj časa sem se pogovarjala z informatikom srednjevelikega slovenskega podjetja, ki mi je zaupal, da so morali na podlagi zahteve vodstva ukiniti dostop do spletnega mesta Facebook za skoraj vse zaposlene. Srečneži, ki so zaposleni v marketingu in med drugim skrbijo tudi za spletno oglaševanje, so se temu ukrepu izognili. Posledice so take, da zdaj vsi hodijo v marketing oddelek na Facebook odmor.

Smešno. Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, si verjetno ni predstavljal, da bo s študentskim projektom odgovoren za svetovne polemike okrog te socialne mreže. Zajeziti epidemijo Facebook, ki v tem trenutku obsega več kot 150 milijonov dejavnih uporabnikov, je po mojem mnenju nemogoče. Najdlje so šle oblasti Sirije, Burme, Butana, Združenih arabskih emiratov ter Irana, ki so zaradi prevelike odprtosti onemogočile dostop vsem državljanom. Kaj pa pri nas? Za radikalnejši ukrep se odločajo tisti, ki jih skrbi, da bodo zaposleni z uporabo Facebooka na delovnem mestu manj učinkoviti. Dragi direktorji, ni vse črno-belo. Zgledujte se po kolegih iz Velike Britanije in iščite rešitve. Britanski menedžerji že nekaj časa razmišljajo o nekajminutnem Facebook odmoru. Način, kako nekomu na silo vzameš nekaj, kar je povsem legitimno in normalno, je napačen. Boste na koncu, ko bodo poslovni rezultati zaradi nemotiviranosti zaposlenih še slabši, razmišljali tudi o prepovedi mobilnih telefonov, e-pošte, kavic in odhodov na stranišče? Lepo vas prosim. Facebook je trend, je način življenja in nima samo negativnih učinkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.