Slovenija
13 ogledov

Železnice v pričakovanju Mehdorna

Silvo Berdajs (Foto: BOBO) Bobo
Na Slovenske železnice jutri prihaja Pahorjev rešitelj družbe Hartmut Mehdorn, razvpiti nekdanji direktor Deutsche Bahna. Sindikatov njegov prihod ne skrbi. Plačnih izjem za Mehdorna ne bo.

Tudi premier Borut Pahor je potrdil Mehdornov obisk, ki bo v sklopu dveh sestankov in je namenjen "vsem možnim odprtim vprašanjem, ki zadevajo njega in nas, zato da si lahko ustvarimo sliko o pričakovanjih in možnostih, ki so dane s tem morebitnim sodelovanjem." Naslednji sestanek bo po Pahorjevih besedah v maju, pri tem pa je poudaril, da Mehdorn na železnicah ne bo prevzel vodstvene ampak zgolj svetovalno funkcijo.

Pri tem se bodo poskušali dogovoriti tudi za plačilo, ki bo v skladu z zakonskmi omejitvami. Gre tudi za prvi primer tujega menedžerja, ki bo vodil slovensko državno podjetje.

Prihoda Mehdorna se ne bojijo
Tudi po besedah Silva Berdajsa gre bolj za neke vrste spoznavni obisk, saj datum sestanka z usklajevalnim odborom, ki ga je predlagal prometni minister Patrick Vlačič, še ni določen.

Na vprašanje, ali pozna Mehdornov sloves in ali jih njegov prihod skrbi, Berdajs odgovarja, da jim je znan ter da so v stalnem stiku tudi s sindikatom Deustche Bahna. Aprila lani je namreč Mehdorn po velikem pritisku sindikatov odstopil, potem ko je izbruhnila afera, ker naj bi v podjetju nepooblaščeno nadzirali elektronsko pošto zaposlenih, še posebej članov sindikalnih združenj, in pri tem iskali informacije glede morebitnih stikov z novinarji ali politiki.

A kot pravi, se njegovega prihoda ne bojijo in ga pozdravljajo, če bo to prispevalo k ureditvi razmer v družbi. Obenem pa dodaja, da upa, da bo Mehdornova funkcija ostala omejena na svetovalno, brez operativnih pristojnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.