Slovenija
63 ogledov

Želi dokaz, da so mačke žive

''Arčon je povedal, da je prvi dan oddal tri mačke. Tega ne bi smel, predtem bi Žurnal24 main
Prijava zavetišča. Prostoživečih mačk ni izpustil na kraj odlova. V goriškem zavetišču ogorčeni.

V zavetišču Vitovlje so ulovili šest prostoživečih mačk in nobene vrnili na kraj odlova, kot velevajo priporočila Veterinarske uprave RS (Vurs). Tako nam je povedala predsednica Društva prijateljev živali Severne Primorske Veronika Piccinini. “Prostoživečih mačk ni dovoljeno zadrževati v ujetništvu, ker je to zanje stresno,” je pojasnila in dodala, da želi zagotovilo, da so mačke žive in zdrave.

V skladu s predpisi
Z Vursa so v Zavetišču in hotelu za živali Oskar Vitovlje že preverjali okoliščine odlova šestih prostoživečih mačk iz Čepovana, nam je potrdil vodja Hari Arčon. Kaj so ugotovili, mu še niso sporočili. “Ogorčeni smo nad potezo društva. Prijava na Vurs je bila podana, preden smo lahko podali pisni odgovor,” je razložil Arčon. Po njegovih besedah je lepo, da društvo spremlja problematiko prostoživečih mačk, vendar meni, da je njihovo poslanstvo opozarjati in ozaveščati o slabem ravnanju z živalmi in sodelovati z zavetiščem, ne pa izvrševati nadzor. “Naše zavetišče je bilo zgrajeno posebej za zapuščene živali in deluje skladno z zakonom, osebje pa je strokovno usposobljeno,” je dodal. Kaj se je zgodilo z mačkami, Arčon ni pojasnil.

“Zavetišču smo dali soglasje za odlov šestih prostoživečih mačk, kar je uredilo,” je še pojasnila Zdenka Kompara, svetovalka za kmetijstvo na novogoriški občini. Zaradi opozoril Veronike Piccinini so o tem povprašali na zavetišču. “Potrdili so nam, da so mačke obravnavali v skladu s predpisi,” je povedala. Z Vursa včeraj odgovora nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.