Slovenija
12 ogledov

Želijo da ostane v domačih rokah

Dobavitelji Mercatorja pri Jankoviću
1/12
Žurnal24 main
Okoli 20 dobaviteljev Mercatorja je danes protestiralo pred stavbo uprave NLB. Pahorju in Jankoviću izročili pismo.

Dobavitelji sadja in zelenjave Mercatorju so najverjetnejšemu bodočemu mandatarju Zoranu Jankoviću pred mestno hišo predali pismo: "Za vas kot bodočega mandatarja imamo pismo, da bi vse sile usmerili v to, da se Mercator ne bi prodal, da bi ostal v domačih rokah, še naprej najboljši sosed, tako kot je bil vsa ta leta."

"To me veseli, da mi po vseh teh letih le priznate, da sem začel dobro delati za domače kmete, proizvodnjo. Ker pred leti so mi stalno očitali, kako uničujem domače kmetijstvo. Zame še vedno velja od njive do mize. Zato bom predlagal, da gre domače sadje, zelenjava v vrtce, šole in zdravstvene ustanove," pa je dejal Janković.

Edini, ki podpira domače

Z mirnim shodom pred upravno stavbo NLB so želeli "izraziti nasprotovanje nepremišljeni in nesprejemljivi prodaji Mercatorja". Kot opozarjajo, je Mercator edini trgovec v državi, ki ima politiko podpore domačemu blagu in s tem zagotavlja največjo možno oskrbo z domačimi pridelki.

Najkrajši plačilni roki

Dobavitelji izpostavljajo, da je Mercator podjetje z najkrajšimi plačilnimi roki v Evropi in da so od njegove usode odvisna številna kmetijska gospodarstva in podjetja. "Številne kmetije v primeru izgube Mercatorja kot kupca ne bi imele kam prodati svojih pridelkov. Zaman je govoriti o politiki, lokalno pridelano, lokalno prodano, če trgovine temu niso naklonjene," izpostavljajo v današnjem vabilu na javni shod v Ljubljani.

Izpostavljajo, da je shod popolnoma nepolitičen in samoinciativen v podporo Mercatorju, kmetom, potrošnikom in "obdelani slovenski zemlji".

Podpis v sredo

V javnost je sicer pricurjala informacija, da naj bi prodajalci z Agrokorjem že ta teden podpisali prodajno pogodbo, predvidoma v sredo. V Mercatorju o tem ne vedo nič. Se je pa glede prodaje oglasila tudi država – Slovenija bo nasprotovala financiranju sovražnega prevzema Mercatorja s strani EBRD. Na finančnem ministrstvu pravijo, da je dolžnost države, da "brani in krepi svojo geostrateško pozicijo".

Komentarjev 5
  • Žurnalček 12:39 19.december 2011.

    TISTI KI BO PODPISAL PODODBO O PRODAJI BO PRISTAL V ARESTU, lahko se mu pa tudi kaj zgodi, od uničenih SLO kmetov.

  • Žurnalček 12:36 19.december 2011.

    Rezultat tistega sestanka med JANŠO in ŠROTOM , ko je jj zahteval zase Delo. Če pa že govorimo o kakšni prodaji, bi bilo potrebno in absolutno smotrneje prodati LAŠKO , ker ga v Slo absolutno ne potrebujemo, ker imamo ...prikaži večo drugo pivovarno, da ne bomo žejen, pa tudi ona je glavni krivec mešetarjenja z delnicami. Izvzeti MERKATOR in prodati LAŠKO , če je v SLO še kdo pameten, samo zgleda da ni !!!

  • Žurnalček 12:31 19.december 2011.

    Če bi ga razumela, bi še kaj napisala.