Slovenija
16 ogledov

Želijo dokončati študij

Prostest Nino Verdnik
Študenti. Bojijo se, da bi zmanjkalo denarja za peti letnik bolonjskega študija.

“Hočemo dokončati študij,” je bilo včerajšnje jasno sporočilo študentov mariborskih filozofske (FF) in pedagoške fakultete ter fakultete za naravoslovje in matematiko. Ob 9. uri so protestno zavzeli prostore fakultet, ker jim je bilo rečeno, da bi lahko zmanjkalo denarja za dokončanje bolonjskega študija oziroma da bi bili lahko nekateri programi ukinjeni.

Več dela za isto plačo

Poročali smo že o splošnem krčenju sredstev za visoko šolstvo, na katerega že nekaj mesecev opozarjajo univerze. “V primerjavi z lani smo dobili kar 1,1 milijona evrov manj sredstev. Za zdaj vsi programi tečejo, kot smo se zavezali. Je pa res, da bomo morali zaradi varčevanja učitelji delati veliko več za isto plačo,” je pojasnil Marko Jesenšek, dekan FF. Rektor Univerze v Mariboru Danijel Rebolj je povedal, da je bil nad protestom presenečen. Na to temo bo jutri na univerzi sestanek s sindikatom, vodstvom UM in dekani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.