Slovenija
21 ogledov

Želijo Karnerju preprečiti dober posel?

mihael karner Žurnal24 main
Kraj srečanja novinarske ekipe Financ in Mihaela Karnerja je bil do zadnjega trenutka neznan. Karnerjev zaupnik je njegove goste pobral v središču Ljubljane in jih odpeljal k njemu; v senco na vrtu, ob velikem bazenu, pod nadzorom množice kamer.

S 37-letnim Mihaleom Karnerjem, osumljenim, da je s prodajo anaboličnih steroidov zaslužil okoli 38 milijonov evrov, nato pa denar prek različnih slamnatih podjetij domnevno opral in vložil v nepremičnine, se je pogovarjal novinar Financ na Karnerjevem domu v Rožni dolini. Fotografirati se ni želel, kot je pojasnil, da ga ne bi ljudje prepoznali in zato laže izsiljevali.

"Ne gre za nezakonito trgovanje"

"To so zdravila, gre za povsem legalne moške hormone, gre za povsem normalna zdravila. In tudi ne drži, da sem jih prodajal. Bil pa sem svetovalec in lobist podjetij, ki so se ukvarjala s prodajo teh zdravil," je povedal Karner. "Bojim pa se, da bi nekega dne lahko preprosto izginil in se nato znašel v ZDA," je povedal, saj želi stvari razčistiti tukaj in ne na drugi strani luže. Sicer še vedno načrtuje na slovenski trg spraviti generično različico viagre.

"To je velik posel in predstavljam si, da marsikoga to zelo moti."

Jankovića srečal nekajkrat

"Župana Zorana Jankovića poznam, srečala sva se trikrat v okviru sestankov na MOL. Poleg tega sva se še nekajkrat pozdravila v središču Ljubljane. Drugih članov družine ne poznam, z nobenim nisem poslovno povezan, prav tako nisem nikoli posloval s katero od njihovih družb," je povedal in zanikal, da bi dal mestni občini kakršno koli donacijo. Tudi če bi jo, bi jo po opravljenem poslu, to je povsem normalna praksa, je pojasnil.

Tudi zanj Slovenija preveč obdavčena

"Prek davčnih oaz poslujemo zato, ker plačamo manj davka. Največ prek Belizeja in Hongkonga oziroma Macaa. Nikakor ne gre za to, da bi brisal sledi za denarjem ali denar pral. Da bi šlo za pranje denarja, bi najprej moral storiti kaznivo dejanje, pa ga nisem," je povedal Karner, ki zanika, da bi bilo njegovo premoženje težko 38 milijonov evrov. "S to številko so želeli proti meni obrniti javnost. V resnici gre za manjše premoženje, vredno je nekaj milijonov evrov. Gre za nepremičnine, terjatve, naložbe," je še pojasnil in dodal, da je denar v celoti zaslužil s poslovanjem v tujini. "Delam od 19. leta."

Komentarjev 7
  • McClain 10:50 18.junij 2012.

    Retorika v Binetovem slogu. Predobro ve, da Amerika lopove zapira, Evropa pa je bolj tolerantna, da o Sloveniji ne govorimo. Najvecje barabe najvec privilegijev. Upam da ga izrocijo.

  • Lavdan 09:27 18.junij 2012.

    Zanima me poslovna povezava ne sorodstvena.

  • Dejan Dolinar 09:10 18.junij 2012.

    Janković ima pa kot kaže pri vseh poslih neke prste vmes. Ni čudno da družino povezujejo z mamilarsko mafio... zadnjič sem prebral da se poznajo tudi z zloglasnim narko kraljem v Sloveniji ki so jih zadnjič zaprli.