Slovenija
6 ogledov

Želijo lesene strehe

V Infrastrukturi Bled upajo, da jim bo za projekt uspelo pridobiti tudi evropski Žurnal24 main
Grajsko kopališče. Milijon evrov za vrnitev nekdanje podobe. Spomladi nova čolnarna.
Primerljiva z lansko
Sezona. Prodali so dobrih 18 tisoč vstopnic, kopališče je obratovalo 70 dni, ustvarili pa so za 156 tisoč evrov prihodkov. Kot je dejal Žerovec, o višini dobička še ne more govoriti, lani ga je bilo za 20 tisoč evrov.

Za Grajsko kopališče je sezona končana. Odprto je le še za izposojo lesenih čolnov.

“Kljub slabemu avgustu, ki je po navadi najboljši mesec, smo s sezono zadovoljni. Primerljiva je z lansko, odličen obisk pa smo opazili julija,” je povedal Bojan Žerovec, vodja programa turistična infrastruktura v podjetju Infrastruktura Bled (IB).

“Želimo si obnoviti 125 garderob, terase pa prekriti z lesenimi strehami. Tako bi pridobili senco in več prostora. Obnove pa so potrebni tudi trije bazeni,” je dejal. Projekt je vreden milijon evrov, v IB pa upajo, da jim ga bo skupaj z občino uspelo uvrstiti v občinske razvojne programe in zanj pridobiti tudi evropski denar. “Če nam to uspe, bi kopališče novo podobo dobilo do leta 2015,” je poudaril Žerovec.

Če bi nam uspel projekt prenove in ureditve kopališča, bi se s tem prihodki povečali za 30 odstotkov.
Bojan Žerovec

Rdečih številk ne bo
Že spomladi se bodo lotili prenove lesene čolnarne, ki bo stala 200 tisoč evrov. Prihodnje leto se bo podjetje lotilo tudi obnove rekreacijske poti na Stražo, kjer obratujeta pustolovski park in poletno sankališče. To bo obratovalo še do konca oktobra, v letošnji sezoni je obratovalo 91 dni, prodali pa so dobrih 28 tisoč vozovnic in ustvarili za 204 tisoč evrov prihodkov. “Sankališče in pustolovski park sta se izkazala za dobro obogatitev blejske turistične ponudbe. Vreme nam je bilo naklonjeno in ob koncu sezone v obeh dejavnostih ne bomo imeli rdečih številk,” je sklenil Žerovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.