Slovenija
34 ogledov

Želijo pošteno ceno

Gorenjski tisk je v prvih sedmih mesecih letos povečal prihodke od prodaje za pr Žurnal24 main
Mali delničarji. Izstopili bi iz Gorenjskega tiska. Pričakujejo višjo odpravnino.

Mali delničarji želijo izstopiti iz Gorenjskega tiska, od večinskega lastnika, družbe Trubar, pa zahtevajo pošteno ceno za delnico. Nanjo so zato naslovili zahtevo za ponudbo, pričakujejo pa jo še pred sredino septembra.

“Delnica ni več na borzi in jo je težko prodati. Zahteva je edini način, da zanjo še pravočasno iztržim pošteno ceno,” je dejal eden izmed delničarjev, ki ni želel biti imenovan. Družba Trubar je delnico v zadnjem času kupovala po ceni 15,5 evra, vendar pa nekateri mali delničarji očitno ocenjujejo, da bi morala ponuditi več. “Ponujena odpravnina ne odraža realne premoženjske, profitne slike Gorenjskega tiska,” je dejal njihov zastopnik, odvetnik Andrej Rauter.

Obstaja tudi bojazen

Na skupščini Gorenjskega tiska ni bil navzoč niti en mali delničar, kar kaže na to, da niso ravno zainteresirani, kako podjetje posluje in s kakšnimi težavami se spopada.
Davor Vlahek, direktor družbe Trubar

Za koliko so pripravljeni delnico prodati, nismo izvedeli, so se pa očitno želeli tudi zavarovati. “Prognoza manjšinskih delničarjev je, da se bo, glede na zadnje skupščinske sklepe, vrednost njihove naložbe v delnicah zmanjšala,” je povedal Rauter.

Zahteva je legitimna
Rauter je zahtevo, naj “poda ponudbo za izplačilo primerne denarne odpravnine”, na družbo Trubar naslovil 13. avgusta. Pričakuje, da se bo večinski lastnik odzval v zakonskem roku 30 dni.

Pri družbi Trubar so že napovedali, da bodo rok spoštovali. “Lahko vam potrdim prejem zahteve, ki je legitimna. Seveda se bomo nanjo odzvali v primernem roku,” je dejal direktor Trubarja Davor  Vlahek.

Če ne bodo zadovoljni
“Če se delničarji ne bodo strinjali s primernostjo ponujene odpravnine, bodo vložili sodno zahtevo za določitev primerne odpravnine. Gre za poseben nepravdni postopek, ki lahko glede na naše izkušnje traja več let,” je dodal Rauter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.