Slovenija
23 ogledov

Želijo revizijo v Telekomu

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod) želita, da posebni revizor preveri vodenje posameznih poslov Telekoma Slovenije.

Telekomu sta prejšnji teden prek spletnih strani posredovali zahtevo za razširitev marčne skupščine družbe s točko na to temo, so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Za katere posle gre, niso razkrili. Omeniti pa velja, da je nadzorni svet julija lani zadolžil ekipo sedanjega predsednika uprave Ivice Kranjčeviča, naj proti bivši upravi Telekoma, ki sta jo vodila Bojan Dremelj in Dušan Mitič, sproži ustrezne pravne postopke v zvezi z njihovo odgovornostjo. Revizijsko poročilo o prevzemih v Makedoniji in družbe Najdi.si je namreč ugotovilo vrsto pomanjkljivosti.

Pripravljajo dve tožbi
Kranjčevič je prejšnji teden razkril, da bo uprava do konca marca vložila dve odškodninski tožbi, zoper koga in za kolikšno vsoto, pa prvi mož Telekoma še ne želi povedati.

Konec marca sklicana skupščina
Uprava Telekoma Slovenije je sicer pred kratkim na podlagi januarske zahteve delničarjev, ki skupaj predstavljajo 5,82 odstotka osnovnega kapitala družbe, objavila sklic skupščine, na kateri bodo odločali o pooblastilu za nakup lastnih delnic. Skupščina bo potekala 24. marca.

NFD, Kapitalska družba, Perspektiva FT, NLB, Primorski skladi in Zavarovalnica Triglav so se za to zahtevo odločili med drugim z željo, da bi prišlo do prodaje deleža družbe morebitnemu strateškemu investitorju. V obrazložitvi so zapisali, naj uprava družbe pridobljene lastne delnice uporabi za zamenjavo za delnice oziroma lastniške deleže v drugih družbah ali za kakršnokoli drugo poslovno ali finančno premoženje ali za odprodajo morebitnemu strateškemu investitorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.