Slovenija
14565 ogledov

Čeprav je moja mami umrla, ji želim le ...

Božična in novoletna darila
1/9
Profimedia
VSI OTROCI IZ SPODNJEGA PRISPEVKA SO S POMOČJO SRČNIH BRALCEV DOBILI SVOJE BOŽIČKE IN DEDKE MRAZE. V PONEDELJEK OBJAVLJAMO NOV SEZNAM PISEMC.

"Otroci socialne ogroženosti družin si vse bolj želijo zdravja za starše in sorojence, razumevanja staršev, toplih domov, sprejetosti v družbo - in prav ta sprejetost jih potiska tudi v materialne želje - biti enak vrstnikom," pojasnjuje predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin.

Začenja se Decembrska. in z njo decembrsko obdarovanje revnih otrok, ki ga uresničimo s pomočjo srčnih bralcev. Tudi letos si lahko v spodnjem seznamu pisemc izberete svojega otroka, ki je svojemu Miklavžu, Dedku Mrazu ali Božičku zaupal želje.

Pisemca so pisali izključno revni otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, prihajajo pa iz vseh koncev Slovenije. Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri babici, drugi v rejniških družinah, nekateri žal v varnih hišah. Nekateri so huje bolni, drugi imajo bolne starše in skrbnike, vsem pa je skupna želja po pravljičnem decembru.

Vsa darilca, ki jih boste bralci podarili otrokom, bodo romala do njihovih staršev, skrbnikov, rejnikov, ki jih bodo postavili pod novoletno jelko ali božično drevo, kot to počnejo starši v bolje stoječih družinah. V naslednjem tednu bomo v sklopu projekta Decembrska. objavili še tri sklope pisemc.

Zaključek leta je čas, ko izročimo darilo, voščimo lepe praznike in srečo v prihajajočem letu. Včasih preprosto povemo, rad/-a te imam ali osebo objamemo. Leto 2019 je bilo polno izzivov, za 2020 pa verjamemo in si želimo, da bo izjemno.

Decembrska.

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok

"Prvič v zgodovini našega delovanja ..."

"Ob prvih podatkih gospodarske rasti, smo bili tako zelo prepričani, da se bo stanje zares globoke revščine vsaj delno izboljšalo. Pa žal ugotavljamo, da ta opevana gospodarska rast ni dosegla učinka pri najrevnejših. Še več. Doživljamo pogorom le-te med zaposlenimi, ki z nizkimi prihodki iz dela ne zmorejo osnovnega preživetja," nam je zaupala Anita Ogulin. 

Hkrati s tem dejstvom se po njenem opažanju večajo tudi stiske otrok: "Prvič v zgodovini našega delovanja se soočamo z resnico, da otroci prevzemajo skrb za preživetje družine. In kaj to pomeni. V preveliko primerih dobri učenci - po končani osnovni šoli ne izbirajo izobraževanja - o katerem so sanjali, ampak jih vodi potreba po tem, da čimprej pomagajo družini do osnovnega preživetja." 

Žalostna je, saj vsak dan gleda, kako revščina preprečuje zdrav razvoj otrok, jih prikrajšuje za varnost v lastni družini, opremlja jih z občutkom manjvrednosti, socialno jih izključuje in etiketira. In navkljub prizadevanjem ZPM Ljubljana Moste Polje, ki jih uresničujejo v številnih podpornih projektih za otroke, mlade in družine - kot so Botrstvo, Veriga dobrih ljudi, Dobro sem in druge - izgubljamo generacije otrok, ki bi lahko prispevale k izboljšanju stanja v družbi: "Predvsem pa preprečevale večgeneracijsko revščino, v kateri se sučemo."

Vsak svoje darilce pod drevesce

Anita Ogulin pri svojem dolgoletnem delu še vedno opaža, da ni otroka, ki ne bi imel kakšne želje: "In ni ga, ki ne bi hrepenel po tem, da se mu uresniči. Otroci socialne ogroženosti družin si vse bolj želijo zdravja za starše in sorojence, razumevanja staršev, toplih domov, sprejetosti v družbo - in prav ta sprejetost jih potiska tudi v materialne želje - biti enak vrstnikom. To pa pomeni imeti oblačila priznanih blagovnih znamk, imeti tudi kakšen dober telefon, pa druge osnovne preživetvene dobrine." 

Ko so se pogovarjali z otroki o decembrskih željah, skoraj niso naleteli na otroka, ki si ne bi želel toplih oblačil in obutve, pa kakšne sladkarije, pa kakšnega rekvizita, s katerim bi okrepil svoje močno področje. Pa vstopnice za gledališče, kino, bazen.

In zanje je tako zelo pomembno, da jih opremimo z občutkom, da tudi nanje mislijo dobri možje tetke zime. Da je nekomu mar zanje. Da - čeprav žal niso enaki vrstnikom, so pa enakovredni in nam je mar zanje. In tako zelo pomembno je, da prav vse otroke opremimo s svetlobo v temi, z ljubeznijo, ki jih mora spremljati skozi labirinte življenja. Če jo ne bodo prejeli, je ne bodo zmogli niti podarjati.

Anita Ogulin

Pisma otrok | Avtor: Pisma otrok Pisma otrok
Izberite svojega otroka in ga razveselite

Spodaj objavljamo pretipkana pisma, med katerimi lahko izberete svojega otroka. Pri tem ne bodite strogi, če ima nekdo od otrok večjo željo. Tudi če gre za ranljivo skupino otrok, imajo ti prav tako prave otroške želje kot tisti, ki si jih lahko privoščijo. Kljub željam pa obdarujte po svoji lastni zmožnosti, vsako darilce bo zelo dobrodošlo. 

Ker gre za ranljivo skupino otrok, imen otrok  ne objavljamo. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval. V izogib podvajanju daril, svoj namen ter številko otroka (Ž 1-73) pošljite elektronsko sporočilo na scuka.zurnal24@gmail.com in počakajte na odgovor oziroma potrditev.

Podrobnejša navodila o oddaji darili bomo poslali po elektronski pošti, letos bo možnost dopoldanske in tudi večerne dostave darilc. Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok, ki jih zaradi pristnosti nismo lektorirali. V članku ob imenih otrok bomo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička.

Pri nekaterih pismih smo dodali tudi pripombe, da ne bo nejasnosti, ker gre za pisma dobrim možem so namreč otroci velikokrat pozabili pripisati velikost oblek ali obutve ter svojo starost ... Ker so nekatere želje otrok res skromne, pa jim lahko po svoji zmožnosti dodate vedno dobrodošle sladkarije ali kakšen kos kozmetike. Vsi otroci so se potrudili in ob pismu narisali tudi risbico, nekaj si jih lahko ogledate v fotogaleriji zgoraj. 

Ž - 33 (deček) . DOBIL SVOJEGA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož! Zelo lepo, ker daješ vsem otrokom po svetu lepa darila. Res ti hvala, ker mi daješ priložnost, da si zaželim nekaj. Želim si lego minecraft desert set. Hvala 

Ž - 31 (deček) - NAŠEL DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož, želim si nove nike telovadne številka 42 (narisal je črne telovadne nike). 

Ž - 35 (deček - 12 let) - NAŠEL DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož. Imam 12 let. V šoli sem kar uspešen. Zelo si želim, lahko rabljenega, rola bola - ravnotežnostna deska na valju. Želim si veliko zdravja za našo družino. Hvala za darilo in lepe praznike. 

Ž - 5 (deček 12 let) - DOBIL SVOJEGA DEDKA MRAZA

Za Dedka Mraza si želim, da sreča veliko dobrih ljudi, ki ga bodo spoštovali in ne samo za darila. Ampak zato, ker prinese veselje in upanje. Za starše si želim, da se bosta pobotala po vsem kreganju, da bosta srečna in zdrava in da bosta mela veliko sreče. Zase si želim, da bi imel dobre čevlje velikost 40-41, ter nekaj sladkega kot Skiters.

Ž - 14 (deček 13 let) - DOBIL SVOJEGA DEDKA MRAZA

Najbolj si želim tople čevlje. Take nepremočljive. Črne barve. Pa dovolj velike. Številka 45. Najlepša hvala

Ž - 16 (deček) - DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA

Zelo sem bil priden. Imam same štirke. Najbolj bi si želel veliko, veliko veternic. Hvala, hvala, hvala!

Ž - 25 (deček) - DOBIL SVOJEGA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož! 

Pišem ti, ker se bližajo prazniki in si močno želim novih superg ali bunde. Živim z mamo samohranilko, ki je v invalidskem pokoju. V šoli sem priden, da mamo s temi skrbmi vsaj malo razbremenim. Zelo si želim superge nike številka 42/43 ali toplo budno za prihajajočo zimo številka M, še raje pa kar L.

Z lepimi pozdravi. 

Ž - 26 (deček) - DOBIL SVOJEGA DECEMBRSKEGA MOŽA

Dragi decembrski dobri mož!

Rad igram igrice na maminem telefonu, čeprav mi tega ne dovoli. Rad se igram s svojim mlajšim bratcem. Rad tudi malo popazim na mlajšo sestrico. Bil sem priden, zato si želim: Dosti zdravja in veselja v naši družini, radijsko postajo walkie takie ali rola bola ravnotežnostno desko na valjih. Želim vesele praznike in hvala za darilo. 

Ž - 30 (deklica) - DOBILA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, želim ti, da si zelo priden, ko obdaruješ ljudi. Zato te imamo vsi radi. Saj si naš dobri mož za obdarovanje ljudi. Moja želja je, da prosim prineseš nike pajkice s številko S ali majico nike s številko S. 

ž - 52 (deček - 8 let) - DOBIL SVOJEGA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož, želim si, da se starša ne bi kregala. Želim si lego kocke (narisal je lego kocke potniško letalo op. p.)

ž - 68 (deček - 7 let) - DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA

Dragi Božiček. V šoli sem bil zelo priden, zato si želim Optimusa Prajma ali Bambelbija iz filma Transformerji. Želim si tudi knjigo Hotweels in še kaj sladkega. 

ž - 58 (deček - 9 let) - NAŠEL SVOJEGA BOŽIČKA

Želim ti veliko sreče in zdravja in da še prinašaš otrokom darila. Za novo leto si želim lego kocke in formula rdeč kemični svinčnik. hvala.

ž - 61 (deček) - IMA SVOJEGA BOŽIČKA

Želim si, da bodo moji starši veseli, ko pridem domov in da me bo mama objela. Želim si tudi copate NIKE (narisal je črne telovadne copat v velikosti 41) in čokolado.

ž - 63 (deklica) - NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA

Dragi Božiček, želim ti, da bi se imel dobro. Želim si pulover na kotalke s kapuco z dolgimi toplimi rokavi. Številka 158. Hvala

Ž - 15 (deklica 9 let) - NAŠLA SVOJEGA BOŽIČKA

Letos sem bila zelo pridna. Doma sem pomagala mamici. V šoli imam same petke, razen eno štirko. Najbolj si želim velik črn dežnik na bele pike s čipkami. Hvala, super si!

Ž - 27 (deček) - DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA

Želim si elastične kavbojke številka 40 s širšim krojem in visokim pasom. In nogavice, malo večje, številka 45.

Ž - 19 (deček 4 leta) - DOBIL SVOJEGA BOŽIČKA

Bratec je bil zelo priden, zato te prosim, da mu prinseš velik JCB bager. Največji hvala.

Ž - 22 (deček 10 let) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Letos sem se res trudil in bi rabil novo torbo. Če lahko, mi prinesi tako, kot sem jo narisal. To je velik nahrbtnik FJALLRAVEN KANKEN (črna z rdečim znakom). Vsi v šoli so kulski in imajo firme. Vsaj enkrat bi rad imel firmo. Prosim. 

Ž - 24 (deček 13 let) - IMA SVOJEGA BOŽIČKA

Če še ne veš, sem se res popravil v šoli. Tudi doma rad pomagam. Hodim plavat in sem vedno bolj dober. Želim si ene natikače za bazen. Take kot croksice. In veliko čokolado Toblerone. Aja pa croksice rabim številko že 45 ali 46. 

Ž - 32 (deklica) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz! To leto sem bila zelo pridna v šoli sem se zelo trudila in doma sem pomagala. To leto se želim ukvarjati z borilnimi veščinami in zato si želim boksarske rokavice številka M) in par sladkarij. Tega bi bil zelo vesela, vnaprej se zahvaljujem. 

Ž - 34 (deček 12 let) - IMA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož! Želim si, da srečaš veliko dobrih ljudi. Dragi starši, želim vam čim manj problemov v življenju. Želim si boksarske rokavice. 

Ž - 47 (deklica) - DOBILA DEDKA MRAZA

Dragi dedek Mraz

Veš, da sem bila letos zelo dobra v šoli. Veš, letos se nismo nič selili. To pa je res super. Zdaj imam en problem, ker me ena punca zeza. Ji je že učiteljica rekla, da ne sme, da naj neha. Ampak ni nehala. Vedno me zeza. Večkrat mi reče, da sem dojenček. V primerjavi z drugimi sošolkami res zgledam kot da sem prvi klas. Prosim te, da me ne bi noben več zezal. Nikoli. Pa če lahko bi te zelo zelo zelo lepo prosila da mi prineseš roza ali rdeče piščančke. To so najlepši čevlji. Pa še topli so. Velikost 41-42.

Ž -1 (deček) - NAŠEL SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dedek Mraz, zelo sem delal v šoli. Tudi sem pomagal doma. Rad bi imel topli flis pulover. Moder. Velik. XL. Velik. Hvala. 

Ž - 2 (deček - 11 let) - IMA BOŽIČKO

Letos sem se zelo trudiu. Pomagam mami vedno. Vse kar je treba. Rad pa bi imel bundo s kapuco in mucko (malo večjo za 12 let) pa kapo. Ali pa čevlje piščančke (37) za fante. Hvala! Hvala! Hvala!

Ž - 3 (deček, 2 leti) - NAŠEL SVOJEGA MIKLAVŽA

Dragi Miklavž, Bil se zelo priden. Najbolj si želim bunde (2 leti) in bager. Mamica pa šampon in pampers številka 6. 

Ž - 4 (deček 11 let) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz. Upam, da boš obdaril še veliko otrok, ki si želijo biti srečni. Zase si pa želim, ker sem še otrok navadno ročno uro. Najraje pa bi modro ali pa črno barvo. Star sem pa 11 let. 

Ž - 6 (deklica 11 let) - DOBILA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Želja Dedku Mrazu, ker je dober človek. Želja zame: bunda s kapuco (kosmatinček na kapuci) številka L ne bele barve. Želja za starše: da ne bi bila več tako hudo bolna in bi dobila službo. 

Ž - 7 (deček 11 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, želim si, da boš obiskal tudi moj kraj. In nam kaj dobrega prinesel. Pri tem ti želim veliko sreče in zdravja. Želim si hlače kavbojke velikost M in veliko bombonov ali čokoladic. Priden sem bil doma in v šoli. 

Ž - 8 (deklica 9 let) - DOBILA DEDKA MRAZA

Dragi ljubi Dedek Mraz! Letos imam same petke. Tudi lansko leto sem bila odlična. V šoli tudi pomagam učencem, ki jim gre slabše. Potrebovala bi najlepše škornje na svetu. Teh še nikoli nisem imela. Pa številko imam 37. Lepo te pozdravljam (na slikice vijola škornji z rumeno oz. zlato zvezdico)

Ž - 9 (deklica 9 let) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož. Vse leto sem bila res res res pridna. Mami tudi pravi. Res res res si želim nove superge zame. Številka 37. Mogoče Adidas, če niso preveč drage. Hvala (narisala je roza telovadne copate)

Ž - 10 (deček 8 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, mi smo vsi dobro. Hvala za darila, ki smo jih dobili lani. Prosim te, da mi prineseš svetlečo palico. Tako, ki jo prižgeš na gumb pa se sveti v temi. Pol pa ugasneš. Pa bombone bači za mamo in mančmelou za bratca. Hvala

Ž - 11 (deklica 10 let) - IMA SVOJEGA BOŽIČKA

Dragi Božiček! To leto sem bila res pridna. Zelo sem se trudila, zato te prosim, da mi prineseš pidžamo in rokavice in oreo piškote. Velikost 152 - 11 let. Res, res, res hvala.

Ž - 12 (deček 8 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dedek Mraz. Drugo leto bom bol priden. V šoli imam štirke. V novi šoli. Rad bi imel da bi šel z bratoma u McDonalds in krede. Hvala ti najlepša res. 

Ž - 13 (deklica 8 let) - NAŠLA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz. Zelo sem bila pridna in sem pomagala mamici. Želim si za u kino ustopnice za mojo družino. In flaško za vodo in nutelo. Hvala lepa. (narisala je štiriperesno deteljico in dopisala: za tvojo srečo)

Ž - 17 (deklica 8 let) - IMA BOŽIČKO

Res sem bila pridna in vedno doma pomagala. Če lahko mi prosim prinesi bidon za vodo in baterijo luč (ročna svetilka). In nutelo za mojo mamico. Hvala.

Ž - 18 (deček 8 let) - IMA SVOJEGA DOBREGA MOŽA

Ker sem bil zelo priden nam vsem prinesi srečo. In da bomo vsi skozi zdravi. In če lahko mi pa meni prinesi kocke ali pa avion.

Ž - 20 (deklica 8 let) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož! Ker imam v šoli lepe ocene in pomagam mamici te prosim, da mi prineseš hišo za punčke. (da ne boš iskal, sem jo videla tudi v Hoferju)

Ž - 21 (deklica 5 let) - NAŠLA SVOJO OBDAROVALKO

Sestrica je bila pridna pa si želi punčko. Hvala

Ž - 23 (deklica 13 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi dedek Mraz. To leto sem se trudila biti pridna. Želim si nizke čevlje goretex, da jih bom lahko celo zimo nosila. in Milky Way. Številko 42 prosim. 

Ž - 28 (deklica 11 let) - IMA SVOJEGA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož. Želim, da bi še naprej pridno obdaroval otroke in jih s tem osrečeval. Zelo sem vesela, saj vidim, kako so nekateri otroci srečni, ko jih obdariš. Zase si želim nekaj slaščičarskih pripomočkov, plover ali nove copate ter kaj za ličenje. Pulover številka S, ženski. Copati malo večji številka 39/40.

Ž - 29 (deček) - NAŠEL SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož, upam da se imaš zelo lepo. Priden sem bil skozi celo leto in za darilo, ker sem bil tako priden, si želim KLJUNASTO MERILO. To je merilo, s katerim lehko izmeriš zelo natančne mere. Zelo bi mi prav prišlo, ker sem velikokrat že mere zamešal in nepravilno izmeril. Hvala!

Ž - 36 (deklica - 5 let, zanjo so pisali odrasli) - NAŠLA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož. Imam pet let. Sem pridna in vesela. Rada se igram, ustvarjam, rišem in poslušam pravljice. Vesela sem, da imam dva starejša brata. Ker sem bila pridna si želim veliko veselja in zdravja, hula hoop obroč in rjavolaso punčko v lepi oblekici. Hvala za vaš dar ter lepe praznike. 

Ž - 38 (deček 12 let) - DOBILA MIKLAVŽA

Dragi Miklavž, zelo si želim zimsko bundo (164) in kapo. Ali pa hlače kavbojke 158-164 (12 do 14 let). 

Ž - 39 (deklica 5 let, zanjo pišejo odrasli) - NAŠLA SVOJEGA MIKLAVŽA

Dragi Miklavž, mala 5-letnica te najprej lepo pozdravlja. Vse leto je bila krasna, pomaga mami, skrbi za najmlajšega bratca in tudi za starejše tri otroke. Najbolj od vsega si želi oblekico Ana in Elsa (frozen), punčko in dodatke za lase kot so gumice in špangice za njene lepe laske. 

Ž - 40 (deček 7 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz. Deček (izbrisano ime op. p.) je bil zelo priden. Veliko bere in pomaga mami. Rad se igra. Zelo si želi avto (ne piše kakšnega op. p.)

Ž - 41 (deklica 8 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dedek Mraz, vem da ti je težko, ker moraš iti od hiše do hiše. Dedek Mraz ti si zelo dober človek in tudi zelo prijazen človek, ker nam daš darila in tudi veliko drugih stvari. Jaz si želim velikanskega plišastega medvedka bele barve. Moja mami si želi cokle (ni napisana nobena številka op. p.)

Ž - 42 (deček)- IMA SVOJO OBDAROVALKO

V šoli se igramo igro TIK TAK BOOM in mi je zelo všeč. Ker sem bil priden, mi jo prosim prinesi. Hvala.

Ž - 43 (deklica) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, zdej sem že v petem razredu. Ampak imam problem, ker se mi je stragala tastara torba. Mi lahko prineseš tak ruzak s končkom prosim? Hvala ti zelo. 

Ž - 45 (deklica) - DOBILA DOBREGA MOŽA

Dragi dobri mož!

V šoli, doma in v razredu sem zelo pridna. Sem najboljša v razredu. Zelo, zelo, zelo si želim igračo LOL SUPRIES PETS BOX. Stokrat hvala.

Ž - 46 (deček) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dedek Mraz, Najraje imam FIMO MASO. Ampak imam samo eno. Prosim te za več barv in bom dal še prijatelju. Hvala

ž - 48 (deklica) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož!

Želim vam še veliko uspešnih let, zdravja, sreče, da bi obdarili še veliko otrok po svetu. Zase si želim veliko nutele, ker mi je mami nikoli ne kupi. Želim si čokolešnik, ker ne morej jesti trde hrane. Pa prosim za velikanski hoodie XXL številko, ker me na poti v šolo pogosto zebe. Hvala

ž - 51 (deklica - 10 let) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, želim ti, da boš obdaril veliko otrok. Za očija in mamo želim, da se bosta imela rada. Jaz si želim make-up paleto s čopičem in natikače številka 38/39. Ali športne nogavice adidas ali parfum.

ž - 53 (deček - 8 let)  - IMA BOŽIČKO

Dragi Božiček, želim si FIDGET SPINER, hvala

ž - 54 (deček - 12 let) - NAŠEL SVOJO BOŽIČKO

Dragi Božiček, želim ti, da bi obdaril veliko otrok. Zase si želim FIDGET SPINNER. Hvala.

ž - 56 (deklica) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz, želim vam isto kot sebi in mojim najbližjim, najsrečnejše življenje. Želim si novo košarkaško žogo. Imam eno, ampak ni v najboljšem stanju.

ž - 57 (deklica - 12 let) - NAŠLA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dobri mož! Želim ti veliko sreče in zdravja tudi v starejših letih. Želim ti tudi veliko veselja s prijatelji in da boš lahko obdaril še veliko otrok. Mojim staršem želim, da bi bila nekoč poplačana za vse kar sta in kar še bosta preživela v svojih življenjih. Letos ti ne morem reči, da sem bila res zelo pridna, ker sem kljub vsemu bila kdaj poredna in nesramna. Vseeno pa bi te prosila za kakšno stvar. Prosila bi te za hoodie ozirom aza zimsko bundo ali jakno. Po možnosti temnejše barve in v velikosti M. Ali pa za kakšne superge številka 40/41. Če pa ti ne bi bilo odveč bi te prosila za kakšno sladkarijo. Hvala!

ž - 59 (deček - 9 let) - IMA SVOJEGA BOŽIČKA

Dragi Božiček, želim si, da bi se moji starši imeli lepo. zame si želim lego kocke nižago in šah. In sladkarije penice

ž - 60 (deček) - IMA BOŽIČKO

Dragi Božiček, želim si roleje, ker so moji stari pokvarjeni. In upam, da mi jih boš lahko prinesel. Star sem 11 let, številko noge imam 35. Za mojo mamo si želim lak za lase in nogavice. 

ž - 62 (deklica) - IMA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz. Letos si želim, da bi mi prinesel lepo majico (152), hlače (152), karte enko in kakšno sladkarijo. Tebi želim, da bi bil srečen in bi obdaroval veliko otrok. Hvala.

ž - 64 (deklica) - NAŠLA SVOJO BOŽIČKO

Dragi Božiček, želim ti, da imaš varno pot. Bila sem zelo pridna. Želim si uro in medveda pliškota (narisala je roza digitalno uro, starosti ni zapisala)

ž - 65 (deklica) - NAŠLA SVOJO OBDAROVALKO

Dragi dedek Mraz, vem da ti je težko, vsakemu otroku prinesti darila. Lahko mi prineseš ličila, ti si najboljši. Mojemu bratu pa prosim plišasto igračko leva. Komaj čakam. 

ž - 66 (deklica) - IMA BOŽIČKA

Dragi Božiček, želim vam še veliko lepih, srečnih in uspešnih let. Veliko zdravja, veselja. Hvala za moje izpolnjene želje, rada vas imam. Dragi Božiček, želim si paleto ličil iz revolution in hoodie pulover s kapuco roza ali svetlo modre barve. Prosim naj bo številke M. 

ž - 67 (deklica - 11 let) - NAŠLA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dragi Dedek Mraz! Želim si, da razveseliš vse otroke. Želim si make-up in barvice. Hvala

ž - 69 (deček 11 let) - NAŠEL DRUŽINICO, KI GA BO OBDAROVALA

Dragi Dedek Mraz! Zelo se ti zahvaljujem, ker podarjaš otrokom majhna darila, ki jim veliko pomenijo. Čeprav je moja mama umrla, ji želim le najbolje. Želim si, da bi bila moja nona zdrava in za vse člane družine. Jaz si želim golmanske rokavice številka S in nogometo žogo. 

ž - 70 (deklica - 12 let) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

To leto sem se zelo trudila v šoli in pomagala staršem in sosedom. Želim si pulover številka M, ali še bolje L. In kakšna ličila ali uro. Hvala 

ž - 71 (deklica - 13 let) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

Želim ti veliko sreče in veselja, pa še darila ne pozabi poslati drugim. Jaz bi si želela pulover hoodie, čokolado in prstan. (Ni napisane velikosti, zato pulover malce večji za 13-letnico)

ž - 72 (deklica 13 let) - IMA SVOJEGA DEDKA MRAZA

Dedek Mraz. Želim si, da bi naprej obdaroval otroke, da ne bi nikoli nehal obdarovati in bi se ta običaj ohranil za vedno. Želim si čokolado, rdeč pulover (za višino deklice 170 cm) in dekoracije za jelko. 

ž - 73 (deklica 13 let) - IMA SVOJO OBDAROVALKO

Želim si, da bi otrokom še naprej prinašal darila. Želim si, da bi praznike preživela skupaj s starši. Želim si pulover in prstan ali uro (velikosti za pulover ni, zato se kupi pulover za 13-letnico).

anja.scuka@zurnal24.si

 

 

Decembrska | Avtor: Decembrska Decembrska
  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.