Slovenija
41920 ogledov

Zelo slabe novice: Toliko hudo je bilo doslej le enkrat!

Covid-19 Epa
Do sedaj je število dnevnih okužb le enkrat preseglo 3000.

Včeraj je bilo v aplikaciji OstaniZdrav izdanih 2901 TAN kod, kar pomeni, da bi število potrjenih okužb na PCR testih včeraj lahko preseglo število 3000. 

Petega januarja 2021 smo edinkrat do sedaj presegli 3000 dnevnih okužb. Na ta dan je bilo potrjenih 3428 novih primerov sars-cov-2, po tem je bila številka vedno nižja od 3000. 

Epidemija v Sloveniji hitro narašča, kar se vse bolj odraža tudi v bolnišnicah. "V enotah intenzivne terapije bomo maksimalne lanske vrednosti drugega vala predvidoma presegli konec naslednjega tedna," ugotavlja Matjaž Leskovar, ki za Institut Jožef Stefan prirpavlja prognozo širjenja covid-19 v Sloveniji. "Dosledno izvajajmo pravilo CPT in ostale ukrepe, da bodo posledice čim manjše. Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje epidemije je cepljenje, saj pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni. S cepljenjem rizične populacije se pomembno zmanjša kumulativno število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo. Posledično je manj ovirano izvajanje elektivnih programov, zdravstvo pa postane bolj dostopno."

Celotno prognozo si lahko preberete v prispevku Najnovejša prognoza: Konec prihodnjega tedna bo intenziva presegla drugi val.

 | Avtor: IJS IJS
 | Avtor: IJS IJS

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • anica00 18:55 27.oktober 2021.

    Je to možno? Mi pa upali, da konec

  • QSprm 11:11 27.oktober 2021.

    Te epidemije na more bit konec. Kako le lahko koncas nekaj kar se ni niti zacelo. Vse dokler si bo falanga korona fundamentalistov veselo basala zepe s preprodajo nicvredne krame, od mask to testov in cepiv, bo sla kravana norcev naprej.

  • rd2dmk2 09:43 27.oktober 2021.

    mene zanima tole, ker je pol slovenije na zanzibaru, od kje se sedaj najde toliko ljudi za testirat ? kot drugo.. ali se testi preverijo, gled na to da je že čas gripe . in kot tretje, zasledil sem podatek ...prikaži večk da občini jezersko in bohinj sta med najbolj precepljenimi, včeraj pa objava da sta med violičnimi ! kako pa to gre ? in zakaj se redno ne objavlja podatek koliko od pozitvnih dejansko zboli ? saj imamo super comp v MB , pa naj kaj računa, da ne bodo na IJS samo šlogal.