Slovenija
60 ogledov

Zemeljski plaz ogroža hišo

Zemeljski plaz v Gorjah pri Cerknem Žurnal24 main
Plaz si bo ogledal geolog, nato pa se bo na podlagi njegove ocene odločalo, kakšna naj bi bila sanacija.

Zemeljski plaz ogroža še nedograjeno stanovanjsko hišo v Šentjanžu pri Dravogradu, v kateri na srečo nihče ne živi, je dejal poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Občine Dravograd Branko Rižnik

Danes si bo plaz v Šentjanžu po navedbah Rižnika ogledal geolog. Na podlagi tega se bodo v občinskem štabu civilne zaščite odločili, kakšen poseg bo potreben oziroma kakšna naj bi bila sanacija pri tem plazu.

Če se bo nadaljevalo deževje, bo treba del plazu verjetno zavarovati oziroma prekriti s folijo, da ne bi voda prodirala v plazišče, ki bi lahko zdrsnilo še globlje, je pojasnil Rižnik, ki si je plaz ogledal skupaj s pripadniki občinskega štaba civilne zaščite. Poleg tega bo treba v najkrajšem času urediti odvajanje vode stran od zemljišča, ker zdaj odteka v zemljo in plaz po njegovih besedah drsi proti hiši.

Pripadniki civilne zaščite danes na več koncih v občini Dravograd sanirajo ceste, ki so po ledeni ujmi in obilnem deževju v zelo slabem stanju ter poškodovane od plazov, je dodal Rižnik.

Za sanacijo plazu v Kavčah 240.000 evrov 

Delavci podjetja RGP pa so danes začeli sanirati plaz na cesti Zgornje Kavče–Spodnje Kavče, ki ogroža tudi višje ležečo stanovanjsko hišo Kavče 8a. Vrednost del znaša 240.000 evrov z vključenim davkom na dodano vrednost, dela pa bodo predvidoma trajala do konca aprila.

Stanje na omenjeni cesti se je poslabšalo po obilnem deževju in žledu, ki je v začetku meseca močno prizadelo tudi velenjsko mestno občino. Zaradi izjemno slabih vremenskih razmer je začelo pokati cestišče. Deformacije cestišča so postale tako hude, da je bilo treba cesto zapreti za ves promet. Nevarnost na cesti je označena z ustrezno prometno signalizacijo.

Obvoz je urejen po cesti Zgornje Kavče–Spodnje Kavče mimo čistilne naprave v Kavčah ali po cesti Podkraj–Kavče iz smeri Podkraja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.