Slovenija
15 ogledov

Zemljišč zanjo še nimajo

Kako bo po novem videti športnorekreacijski park Portoval, bo znano po poletnih Žurnal24 main
Dvorana. Gospodarstveniki jo podpirajo, a finančnega interesa še niso pokazali.

Finančna konstrukcija naložbe v 20 milijonov evrov vredno športno dvorano Portoval še ni znana. Zemljišč, na katerih naj bi jo zgradili, občina še ni odkupila, čeprav so, kot je zatrdil župan Alojzij Muhič, vsi trije lastniki izkazali pripravljenost za prodajo.

Začetek gradnje
Na prehodu v leto 2012. 25. maja poteče rok za oddajo gradiv za arhitekturni natečaj. Razstava natečajnih elaboratov je predvidena konec junija 2011. Konec leta naj bi pridobili gradbeno dovoljenje. Začetek gradnje dvorane je predviden na prehodu v leto 2012.

Zasebnike še iščejo
“Naložbo smo predstavili najpomembnejšim gospodarstvenikom, ki finančnega interesa niso pokazali, čeprav vsi podpirajo naše načrte,” je povedal Borut Novak, direktor novomeške občinske uprave. Ob tem je poudaril, da projekta izgradnje dvorane in organizacije evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013 vodijo ločeno.

O gradnji športne dvorane po sistemu javno-zasebnega partnerstva naj bi se mestni svetniki odločali na majski seji. Občina bi lahko, kot je pojasnil Novak, prispevala zemljišča in največ osem milijonov evrov, ki jih lahko pridobi z zadolževanjem, večino pa bi moral prispevati zasebnik.

Sklenitev pogodbe, kakršno predlaga Košarkarska zveza Slovenije, pa za mestno občino, kot so sklenili svetniki, ni sprejemljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.