Slovenija
28 ogledov

Žene diplomatov, kaj pa računi?

Žene diplomatov so letos zbrale okoli 55 tisoč evrov, ki jih bodo namenile v dob Žurnal24 main
Durs. Račun je treba izdati za vsako opravljeno prodajo blaga. Bazar je izjema.

“Žene diplomatov na dobrodelnem bazarju Sila za prodane izdelke niso izdajale računov,” nas je opozoril bralec, ki se mu je to zdelo nenavadno. Na Dursu so po večdnevnem preverjanju pojasnili, da jim računov res ni treba izdati, saj ne “opravljajo dejavnosti, 
ampak prodajajo v svojem imenu”.

So pa ob tem poudarili, da je treba za vsako opravljeno predajo blaga ali storitev izdati račun. Izjema so kmetje, ki so opravičeni obračunavanja DDV, računa pa ni treba izdati tudi za prodajo vozovnic, žetonov v mestnem prometu in pri prodaji iz avtomatov.

Vsako neizdajanje računa se kaznuje z globo od dva tisoč do 125 tisoč evrov za pravno osebo in od 200 do 4.100 evrov za odgovorno osebo pravne osebe. Vida Rudolf, članica društva Sila, nam je povedala, da so na sobotnem dobrodelnem bazarju zbrali okoli 55 tisoč evrov, ki jih bodo namenili ljudem z posebnim potrebam.

Žene diplomatov so prodajale predvsem kulinarične specialitete, dobro pa so se prodajali tudi izdelki, ki so jih izdelali hendikepirani otroci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.