Slovenija
19 ogledov

Ženska, ki bi prodala 60 naložb

Komarjeva je danes pred novinarje stopila brez obeh članov uprave. Tiskovno konf Žurnal24 main
Državno premoženje. Komarjeva šele dela seznam, koliko nadzornikom letos poteče mandat.

Imamo samo deset ljudi in lahko si mislite, da se z desetimi ne da čarati,” je  Dagmar Komar, ki je z vodenjem agencije za upravljanje kapitalskih naložb države v roke dobila pooblastila za upravljanje 104 družb, odgovorila na vprašanje, ali že vedo, kdo od nadzornikov in uprav teh družb dela slabo in koga bo treba predčasno zamenjati.

Je pa zatrdila, da bodo do konca januarja vedeli vsaj, komu od nadzornikov letos poteče mandat. Dolgoročno naj bi ovrednotili delo vseh, zato “menjav v tem trenutku ni pričakovati ... množično”.

Nič o Darsu in Adrii
Odziv
. Komarjeva se včeraj ni želela opredeliti, ali nadzorniki v Darsu in Adri delajo dobro. O Tešu je povedala, da so imeli določene sestanke. S KBC pa računa, da bodo pogovori o dokapitalizaciji NLB uspešno zaključeni. S kom na temo dokapitalizacije NLB in NKBM sestankuje Križanič, pa Komarjeva ne ve, ker z njim ne sodeluje.

Javni poziv nadzornikom
Bo pa agencija v kratkem objavila javni poziv, da bi imeli čim širšo bazo kandidatov za člane v nadzornih svetih. Vsi postopki akreditacije in nominacije so se z ustanovitvijo agencije iz vladnega Kasa, ki ga je vodil Bogomir Kovač (zaradi kadrovanja mimo Kasa je iz tega organa tudi izstopil), prenesli na akreditacijski svet agencije, ki ga vodi Borut Bratina. “Naša naloga bo, da bomo za posamezna mesta predlagali več primernih kandidatov, vloga uprave agencije pa, da bodo med njimi izbrali konkretna imena,” je postopek pojasnil Bratina.

Prodaje deležev

Komarjeva je izpostavila, da ima “agencija pravice tudi v prodajnih postopkih”. Napovedala je, da se bo seznam državnih naložb s sto v nekaj letih skrčil na 30 do 40: “Država bo prodala tiste deleže, za katere nima niti interesov niti možnosti vplivanja.” Kateri bodo to, ni želela govoriti, saj je vse odvisno od sektorskih politik, ki jih imajo ministrstva čas pripraviti do polletja.

Je pa agencija pri vladi dosegla, da se lahko kadrovsko okrepi z 11 strokovnjaki zunaj državne uprave (ministrstva pa morajo za toliko zmanjšati število delovnih mest). Za prosta mesta – večinoma gre za upravljalce naložb in pravnike – kandidira 200 ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.