Slovenija
3665 ogledov

Ženska z nožem nad policiste in gasilce, umiril jo je šele paralizator

Policijski avtomobili A. L.
Z nožem zamahnila proti policistu, ta za zaščito uporabil električni paralizator.

Ptujski policisti so danes pomagali medicinskemu osebju, saj je ženska agresivno zavračala predpisano terapijo. Ker je ženska med postopkom z nožem zamahnila proti policistu, je ta za zaščito uporabil električni paralizator. Policista sta žensko vklenila. Ob uporabi električnega paralizatorja ženska ni bila poškodovana, so sporočili.

Nekaj po 10. uri so policiste za pomoč prosili zdravstveni delavci. Ženska je namreč agresivno zavračala predpisano terapijo, zato je bilo potrebno zdravniško posredovanje, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Med postopkom se je ženska zaklenila v svojo sobo in se ni odzivala na pozive. Zato so gasilci odprli vrata sobe. Ženska pa se je takoj za tem z večjim nožem v rokah zapodila proti njim. Gasilci so se umaknili, ženska je napad preusmerila proti policistu in večkrat proti njemu zamahnila z nožem. Policist je odskočil in tako preprečil, da bi ga poškodovala.

Da je preprečil napad nase in na sodelavca, je uporabil električni paralizator. Po tem sta policista žensko vklenila. Zdravnik jo je pregledal in ugotovil, da ni bila poškodovana. Žensko so hospitalizirali.

Direktor Policijske uprave Maribor bo imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva. To namreč določa zakon o nalogah in pooblastilih policije, so še sporočili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • marjeta698 12:18 10.april 2021.

    UPAM SAMO,DA NI BILA NOSEČA, HALO ROBOCOPI V IMENU LJUDSTVA

  • kapibara 17:55 09.april 2021.

    Upam da ji ga je v ksiht spustu.. da bode malo zabuhla..

  • Janez 07:01 09.april 2021.

    Bi blo dobro , da se pove za kakšno terapijo je šlo in zakaj jo prisilno zdravijo??. Sicer je to grozljivka, saj bi po isti metodi lahko ljudi prisilili v cepljenje proti covid -19 ne glede na to ali je ...prikaži veče cepivo varno in brez privolitve. V kakšni državi pa smo?? Policijski, diktatorski! Bo kdo vlado cepil proti norosti??