Slovenija
13 ogledov

Ženskam navzgor, moškim navzdol

zavarovalnice, zavarovanje Boštjan Tacol
Premije. Po poenotenju premij niso zaznali povečanega prekinjanja obstoječih polic.

Zavarovalnice. Slabih 12 evrov manj mesečne premije bo plačeval 45 let star moški za življenjsko zavarovanje z zavarovalno vsoto 50 tisoč evrov in zavarovalno dobo 20 let za primer smrti, so nam sporočili iz Zavarovalnice Tilia. Spremembe so posledica poenotenja premij za moške in ženske, kar so morale zavarovalnice storiti tik pred novim letom.

Neravnovesje med člani

Ženska bo za isto zavarovanje plačevala 14,50 evra več. Pri Tilii sicer poudarjajo, da niso le poenotili premij, pač pa uvedli več vrst sprememb, zato ni enotnega pravila o višanju ali nižanju premij. “Praviloma pa velja, da so se premije znižale za mlajše in moške, povišale pa za starejše in ženske,” so dodali. Tudi pri Zavarovalnici Maribor je situacija podobna, pri obeh zavarovalnicah pa pravijo, da niso opazili, da bi moški zaradi prehoda na ugodnejšo premijo prekinjali zavarovanja. “Če je imela oseba po prejšnjih pogojih sklenjeno zavarovanje že dlje, se ji to ne izplača,” dodajajo pri Tiliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.