Slovenija
35 ogledov

Ženske prevzele vlogo moških

Jože Levstek Anže Petkovšek
Ribniški župan si je v občinskem glasilu privoščil napad na ženske. Po njegovem mnenju poskušajo prevzeti vodstvene položaje, čeprav nimajo moških lastnosti.

Ribniški župan Jože Levstek, sicer član SDS, se je v občinskem glasilu Rešeto razpisal o vlogi žensk in moških. Po njegovih besedah "naši moški ne igrajo vloge glave družine, saj so naše ženske prevzele tri vogale, pa še četrtega malo, in odločajo o večini dnevnega dogajanja v življenju družine".

Med drugim se to nanaša na vzgojo otrok, ki da jo je prevzela ženska. "Tale naš ata ja naš samo še toliko, kolikor je uspešen oziroma manj uspešen finančni igralec v smislu prinašanja denarja za družinski proračun, prihaja pozno domov in moškemu potomcu ne daje kaj dosti drugih zgledov kot podobo večnega, do konca izčrpanega garača."

Moški so "ocepki" in copate

Levstek nadaljuje, da ženske moškim ne pomagajo pri tem, da bi se razvili v zrelega moškega, ampak ostajajo "nekakšen 'ocepek', ki pade z jablane kot nezrel sadež. Žena ga ne zna več sprejeti kot avtoriteto in glavo družine, s čimer bi okrepila njegovo malce okrnjeno samozavest."

Moški so tako po njegovem mnenju copate, ženske pa ostajajo nezadovoljne in nezadovoljene. Ves čas zatirajo moške in tekmujejo z njimi, seks pa izrabljajo kot orožje za dosego svojih ciljev. "Moški smo se ujeli v past, kar so seveda opazile tudi ženske, ki na račun tega posegajo po oblasti, pri tem pa se rade primerjajo z moškimi. Situacija je, milo rečeno, malce čudna; moški smo se poženščili, ženske pa poskušajo igrati vlogo moških."

"Nisem želel zaničevati žensk"

Članek je naletel na ostre odzive, a Levstek trdi, da ni želel zaničevati žensk, temveč prav nasprotno. "Dal sem ženski veliko težo, ne ciljam na zmanjševanje njene pomembnosti," je pojasnil za STA. Ob tem dodaja, da stranka s člankom ni povezana in da želi biti s svojimi zapisi družbeno aktiven. Zapisi pa so, poudarja, namenjeni zgolj občanom, saj se poskuša držati lokalnega okolja, ki ga dobro pozna.

Komentarjev 12
  • mici 22:01 06.junij 2012.

    vprašanje kako so ga interpretirali, saj vem da je tale župan neškodljiv

  • dd 10:18 06.junij 2012.

    Če moški odpove, kar ni redkost, moramo ženske vzdrževat vse 3-4 vogale v hiši. In ženske nismo nikakršne psihološke delavke, da bi moške učile pravilno živeti. Tale Jože je pa zelo zagrenjena, čustveno nezrela osebnost.

  • bojovi 23:08 05.junij 2012.

    Jah pač ženske so se preveč razvadile, govorijo da lahko delajo kot moški, ko pa je treba pa kličejo moške na pomoč. Ajajaj nekaterih stvari jaz enostavno ne bomnikoli razumel. Pa sem za to da ženske če trdo delajo da ...prikaži več pridejo tudi do vodilnih položajev tako kot moški. Ne pa taki kot Tovšak pa Bavčar ki so prišli na vodilne položaje s pomočjo JJ.