Slovenija
8 ogledov

Ženske še naprej vladajo Delu

Med imeni za prvega moža Dela se pojavlja Jurij Giacomelli. Žurnal24 main
Nadzorni odbor Dela je za predsednico upravnega odbora po razrešitvi Andrijane Starine Kosem imenoval Marjeto Zevnik.

Pooblastila za operativno vodenje družbe je začasno prenesel na dosedanjo izvršno direktorico za poslovne zadeve Mojco Jazbinšek, so sporočili iz Dela. Predlog za novega glavnega izvršnega direktorja bo predvidoma do konca avgusta podala kadrovska komisija, sestavljena iz predstavnikov medijske stroke, zaposlenih in lastnikov.

Marjeta Zevnik. © BOBO

 
"Družba Delo ne želi biti več medijska tema, ampak še naprej družba, ki izdaja verodostojne, kredibilne in kakovostne medije," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Upravni odbor – v katerem so poleg Zevnikove in Jazbinškove še nekdanji predsednik uprave družbe Peter Puhan , izvršni direktor za medije Darijan Košir , ki je tudi odgovorni urednik časnika Delo, in neizvršni član upravnega odbora Brane Piano  – je novo predsednico izbral potem, ko je skupščina

 

Uredništvo brez sprememb

Menjava v upravi naj po besedah virov ne bi vplivala na uredniško sestavo Delove hiše, ki jo trenutno vodi Darijan Košir. Situacija naj bi ostala nespremenjena vsaj do skupščine Dela, za katero pa še ni znano, kdaj bo razpisana.

družbe preteklo sredo z mesta predsednice upravnega odbora družbe razrešila Andrijano Starina Kosem in v upravni odbor imenovala še Zevnikovo, ki prihaja iz pravne službe v Pivovarni Union.

Starina Kosmova je vodenje Dela od Puhana prevzela po prehodu na enotirno upravljanje. Velja za eno najtesnejših sodelavcev nekdanjega predsednika uprave Pivovarne Laško in večinskega lastnika podjetij okrog Laškega, kamor sodi tudi Delo, Boška Šrota. Šrot je 23. julija odstopil z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško, nadzorniki so njegov odstop sprejeli, na čelo družbe pa so imenovali Dušana Zorka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.