Slovenija
7 ogledov

Ženski odtrgal verižico in uhan

Žurnal24 main
Neznani moški zaprosi za kozarec vode. Ko mu ga prijazna ženska ponudi, ga ta spije, nato pa jo poskuša izvleči na plan. Ker mu to ne uspe, ubogi žrtvi odtrga verižico in uhan. Nasilnež že v priporu.

V petek, 12. novembra, okrog 10.50 je 30-letni moški iz Ptuja pristopil do stanovanjske hiše na Ptuju in pozvonil. 82-letna ženska je odprla okno, moški pa jo je prosil, če mu lahko poda kozarec vode. Ženska je odšla po kozarec in ga izročila moškemu. Ko je popil, je kozarec odložil na okensko polico, nenadoma prijel žensko za lase in jo poskušal potegniti skozi okno, je v sporočilu za javnost zapisal Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik PU Maribor.

"Ženska se je nasilnežu uprla, tako da je ta ni uspel izvleči iz hiše, vendar pa ji je z vratu odtrgal debelejšo zlato verižico, iz ušesa pa ji je iztrgal uhan. Ženska je začela glasno vpiti, kar je moškega pregnalo in je pobegnil neznano kam," dodaja Lampret.

Denar porabil za drogo
19. novembra so policisti moškega prijeli in ga pridržali. Ugotovili so, da je 17. novembra na Ptuju izvršil drzni tatvini tako, da je vstopil v zlatarni, kjer je pograbil zlatnino, nato pa zbežal iz prodajaln. S kaznivimi dejanji si je pridobil približno dva tisoč evrov materialnih dobrin. "Gre za odvisnika, ki je denar večinoma porabil za nabavo prepovedanih drog. Preteklo soboto so ga policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor," konča Lampret.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.