Slovenija
0 ogledov

Žepe izpraznili decembra

Kljub popustom do 50 odstotkov so nekatere trgovine tudi prvi dan razprodaj same Žurnal24 main
Razprodaje. Brez večje gneče. Večinoma namenski nakupi smučarske opreme.

“Prodali smo nekaj več čevljev kot po navadi, a pretirane gneče ni in je ne pričakujemo, saj smo imeli akcije že ves december,” pove Mihaela Golob, poslovodja trgovine Peko, ki je ena od redkih, ki oglašuje pravo razprodajo. Večina trgovcev je namreč cene znižala že pred novim letom in oglašuje zgolj zimske popuste. “Ljudje so vse pokupili že pred prazniki, tako da so nekatere številke že pošle,” je kratka prodajalka Petra iz Sportine, kjer smo kupce lahko prešteli na prste ene roke.

Inšpektorji na delu

Kršitve. Decembra so tržni inšpektorji opravili okoli sto pregledov in kršitve ugotovili pri šestih trgovcih. “Šlo je za zavajajoče oglase v prodajalnah, kot so 'popust 70 odstotkov,' a je šlo za popust od 20 do 70 odstotkov in podobne netočnosti,” pravijo na tržnem inšpektoratu.

Namenski nakupi
Pretirane gneče prvi dan razprodaj ni bilo niti v športnih trgovinah. “Za nakup smuči sem prav čakal na razprodaje, ker se zdaj bolj izplača. Znižane so za polovico pa so še vedno drage, a kaj hočemo,” skomigne Mariborčan Iztok. “Cene so še vedno visoke sploh za nas penzioniste, tako da prej gledamo kot kaj kupimo,” je pripomnila Štefka.

Razprodaje sicer trajajo dva tedna, a kot ugotavljajo na tržnem inšpektoratu, prodajalci velikokrat že pred iztekom razprodaj cene še dodatno znižajo, da se znebijo zalog.

"Saj ni nihče umrl, da bi bili rezultati današnjih pregledov tako pomembni. Ko jih bomo zbrali, jih bomo objavili," je povedala glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.