Slovenija
36 ogledov

Žerjav na prošnjo ni odgovoril

Radovan Žerjav. Saša Despot
Afera Žurej. Kdo je preprečil pot v Nemčijo?

Je gospodarski minister Radovan Žerjav govoril resnico, ko nam je pojasnjeval vzroke za slovensko neudeležbo na marčevski seji upravnega sveta Evropske patentne organizacije v Münchnu?

"Dr. Žurej ne bo šel nikamor!" je namreč Žerjav zapisal na predlog sklepa vlade, da se takratni direktor urada za intelektualno lastnino udeleži navedene seje. O zapletu smo poročali pred tedni, zgodba 

pa je dobila nove podrobnosti.

Negativni odmevi

Seje se namreč ni udeležil noben slovenski predstavnik, kar je negativno odmevalo v tujini.

Je Žerjav naredil napako, ko ni omogočil udeležbe? Na gospodarskem ministrstvu so nam konec aprila zatrdili, da minister ni odpovedal udeležbe slovenskega predstavnika, ampak ni dal soglasja za službeno pot direktorju urada. Odločitev o odpovedi udeležbe je sprejel tedanji direktor urada Jurij Žurej, so dodali.

Neodgovorjena prošnja

Vendar ni povsem tako. Iz urada smo pozneje pridobili dokument, ki ga je Žurej po Žerjavovi odpovedi naslovil na ministra in v njem zaprosil, ali se sme seje udeležiti drug predstavnik urada.

Prosil je za potrditev izhodišč za delo slovenskih predstavnikov na seji urada. Žerjav na prošnjo ni odgovoril, zato se seje ni udeležil nihče.

Komentarjev 1