Slovenija
24 ogledov

Žerjav Pahorja spet prosi za sestanek

Radovan Žerjav resno razmišlja o državnem programu gradnje poligonov po celotni IFP
Prvak Slovenske ljudske stranke je predsednika vlade Boruta Pahorja spet pozval, da naj skliče sestanek predsednikov parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin glede arbitražnega postopka o slovensko-hrvaški meji.

Predsednik SLS Radovan Žerjav je v pismu zapisal, da je nanj že 31. januarja naslovil prošnjo za sklic sestanka na temo problematike določitve predmeta spora v arbitražnem postopku po arbitražnem sporazumu o meji med Slovenijo in Hrvaško ter celotne problematike priprav in zbiranja podatkov o slovensko-hrvaški meji za arbitražni postopek. Pahor pa mu je takrat odgovoril, da bo tak sestanek sklical v bližnji prihodnosti.

"Arbitraža bo namreč odločala o najvitalnejših in temeljnih slovenskih državnih interesih - usodni zaščiti celovitosti slovenskega ozemlja, kot ga je Slovenija imela na dan osamosvojitve in o njenem teritorialnem stiku z mednarodnimi vodami. Ker se čas priprave na ta izjemno pomemben postopek neizbežno izteka, vas ponovno pozivam k sklicu tega sestanka predsednikov in vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank," je v sporočilu za javnost zapisal Žerjav.

Spomnimo, da je predsednik republike Danilo Türk v četrtek Jerneja Sekolca predlagal za kandidata za slovenskega člana arbitražnega sodišča, ki bo odločalo o meji med Slovenijo in Hrvaško. Iz urada predsednika republike so še sporočili, da so predlog o njegovi kandidaturi že posredovali v nadaljnje odločanje državnemu zboru.

Komentarjev 2
  • privat 08:42 04.september 2011.

    kako če bit vredu ???.....v času največjih glufij,kraj,socialnih razlik,socialnih zatiranj....pa še v tej vladi je ,ki to dopušča???????...ne ga srat

  • gec 15:12 03.september 2011.

    tale radovan je kar v redu človek...