Slovenija
9 ogledov

Žerjav proti Tovšakovi

Med zadnjimi so bili predvajani prisluhi obtoženi Hildi Tovšak. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Predsednik SLS Žerjav želi stranko distancirati od Hilde Tovšak. Njena nekdanja strankarska kolegica iz SKD Čadonič Špeličeva se je ne spominja rada.

"Ne spominjam se je rada, ker imam z njo preveč slabe izkušnje; na osebni ravni in tudi na politični ravni," je za zurnal24.si povedala nekdanja kolegica Hilde Tovšak še iz časov SKD Vida Čadonič Špelič.

Na vprašanje, do kakšnih sporov je prihajalo, Čadonič Špeličeva odgovarja: "Ona me je pravzaprav nadomeščala, ko sem bila na porodniškem dopustu, in s svojim načinom dela, katerega rezultati se kažejo zdaj tudi v Vegradu, pripomogla k stečaju SKD."

Komentirala je tudi vsaj navidezno neprizadetost Tovšakove ob zadnjih dogajanjih: "Ona ne izbira sredstev za dosego svojega cilja." O dogajanju v Vegradu pa pravi: "O Vegradu ne vem nič, zato o tem ne morem popolnoma nič soditi. Če primerjam njen način dela takrat v stranki in vidim, kaj se zdaj dogaja, me nič ne preseneča."

Žerjav si želi odhoda Tovšakove iz SLS
V službi za odnose z javnostmi pri SLS so za zurnal24.si dejali, da gre pri informacijah o nezaželenosti Tovšakove v SLS za osebno mnenje predsednika stranke Radovana Žerjava, saj si ta želi, da bi se zadeva glede članstva Tovšakove v stranki SLS čim prej razčistila. Stranka se namreč že vse od začetka distancira od dogajanja v Vegradu.

Po preverjanju članstva se je izkazalo, da Tovšakova že več kot deset let ni aktivna članica SLS, Žerjav pa vse od vstopa v politiko z njo tudi ni imel stikov. Po njegovem mnenju bi bilo tako najprimerneje, da bi Tovšakova tudi uradno izstopila iz stranke.

Da prva dama Vegrada ne čuti več pripadnosti stranki, pa je sama sporočila tudi prek SMS-sporočila.

"Tovšakova se je odzvala prek SMS-sporočila, v katerem je povedala, da se ne počuti kot članica SLS," so dejali v službi za odnose z javnostmi in dodali, da so za izključitev iz stranke potrebni določeni postopki.

O izključitvi namreč odloča častno razsodišče stranke na predlog občinskih odborov ali predsednika stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.