Slovenija
12 ogledov

Žerjav Semoliča poziva k odstopu

null Žurnal24 main
"Vlada nima možnosti, da bi kateregakoli od referendumov dobila," trdi Žerjav. "Gre za problem kredibilnosti vlade oziroma nizke podpore v javnosti," dodaja. Semoliča poziva k odstopu.

"Načelno smo proti referendumom. Podprli smo le referendum o arbitražnem sporazumu, ki so ga podprle vse politične stranke, vse druge referendume, vključno z referendumom o Tešu 6, pa zavračamo, saj menimo, da mora odločitve sprejemati politika," je predsednik SLS Radovan Žerjav ocenil v intervjuju za Dnevnikov Objektiv.

Glede referenduma o malem delu Žerjav pravi, da so v stranki na nek način napovedovali, kar se zdaj dogaja – da bo referendum in da bo zakon verjetno padel. Zato so bili v državnem zboru za zavrnitev zakona, da bi morda opravili še kakšen pogovor s sindikati in študenti.

"Želeli smo, da se z dogovarjanjem in z vzporedno vložitvijo zakona o štipendijah pride s paketom, ki bi bil sprejet. Zdaj pa bomo imeli problem, ker bo zakon na referendumu padel,"
pravi Žerjav in dodaja, da se bodo v referendumsko kampanjo o malem delu aktivneje vključevali z opozarjanjem, da se je "skozi študentske servise izkoriščalo študente, da je peščica ljudi bogatela in zdaj tako rekoč financirajo to referendumsko kampanjo".

Semoliča poziva k odstopu
V nadaljevanju se je prvak SLS dotaknil pokojninske reforme, ki jo je SLS podprla, saj reforma po njegovem koristi vsem. Ob vprašanju, zakaj sindikati in del opozicije ne dojemajo govorice številk, saj več upokojencev pomeni več denarja, ki ga je treba od nekod vzeti, pa Žerjav pravi, da bi morali sindikati začeti igrati vlogo, ki jo imajo.

Žerjav prvaka Zveze svobodnih sindikatov Dušana Semoliča poziva k odstopu. "Nihče se ne vpraša, kje so bili sindikati v vseh teh menedžerskih zgodbah. Po zakonu o gospodarskih družbah so sindikalni predstavniki tretjinsko navzoči v nadzornih svetih, prisotni so v upravah. Naj mi sindikalni liderji povedo, kje so bili njihovi predstavniki v nadzornih svetih in upravah, ko posamezna podjetja niso plačevala prispevkov," je opozoril.

Glede zdravstvene reforme pa Žerjav napoveduje nasprotovanje SLS, če se bo dvigovala prispevna stopnja. Prepričan je namreč, da se gospodarstva ne sme več obremenjevati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.