Slovenija
19 ogledov

Žerjav v prepričevanje sindikatov

Radovan Žerjav Boštjan Tacol
"Rožljanje z referendumom na zakon, ki bo omogočil sanacijo bank, je nedopustno. To je najpomembnejši ukrep, ki ga ima vlada za spodbujanje gospodarstva. Brez sanacije bančnega sistema ne bo gospodarske rasti," je po seji vlade dejal gospodarski minister Radovan Žerjav.

"Ko banke ne financirajo gospodarstva, še več, iz gospodarstva vlečejo kredite, ko ga antifinancirajo, se mi iz rok jemlje ključni vzvod za financiranje gospodarstva," je bil ogorčen.

Napovedal je, da se bo sam angažiral in se poskusil s sindikati pogovoriti in ugotoviti, v čem je problem. "Luksuza, da ta zakon zrušimo, si ne moremo privoščiti," je povedal Žerjav.

Vlada je sicer na današnji seji sprejela obrtni zakon, ki ukinja obvezno članstvo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Prehodno obdobje, v katerem bo morala OZS prilagoditi statut, bo šest mesecev.

Komentarjev 3
  • privat 20:13 11.oktober 2012.

    sindikat ne sme sodelovati s skorupiranimi ljudmi..strici iz ozadja bi na to morali že zdavnaj pristati!! Pregon ljudi ki so odgovorni za krajo Slovenije..

  • mirko 17:01 11.oktober 2012.

    Če hoče prepričat sindikaliste se mora it najprej pogajat v Murglje.

  • mirko 16:45 11.oktober 2012.

    Gozdarsko kmetijski zbornici bi ravno tako morali odvzet obvezna članstvo. To je ena birokratska mafija, ki so sami sebi namen.