Slovenija
103 ogledov

"Zgodba je popolna manipulacija"

Alenka Bratušek Boštjan Tacol
Bratuškova: Vsa dela JGZ so bila plačana.

Začasna vodja PS Alenka Bratušek je kot nekdanja članica in predsednica upravnega odbora JGZ Brdo zlorabljala svojo funkcijo za finančne in druge privilegije, poroča portal Pozareport.si. Svojega položaja naj ne bi zlorabljala neposredno, temveč prek bivšega direktorja zavoda Iztoka Puriča in nekdanje vodje nabave Majde Markun, kar potrjujejo ustne navedbe sedanjih in bivših zaposlenih na Brdu ter materialni dokazi.

Kaj se je dogajajo

Zaposleni zavoda Brdo so junija 2006, ko je bila Bratuškova članica upravnega odbora Brdo, na njeni parceli opravljali obrtniška in vrtnarska dela, ki jim jih je naročil direktor Purič. Zaposleni trdijo, da so bila dela na parceli (njeni ter njenega zunajzakonskega partnerja Mitje Cvjetičanina v Stražišču) velika javna skrivnost zavoda Brdo, tja pa naj bi se prevažali s službenim kombijem zavoda Brdo renault trafic. Purič jim je iz previdnosti ukazal, naj z avtomobila odlepijo nalepke JGZ Brdo, še piše portal.

Računi so se pisali za nazaj

Zaposleni trdijo, da so delo opravljali zastonj, računov pa niso nameravali izdati. Računi in dobavnice so se uredili šele pozneje, potem ko so nastali spori med Puričem in direktorjem tehničnega sektorja Romanom Nahtigalom, ki je takrat zapuščal zavod. Dela so se opravljala junija, prvi račun za urejanje vrta v višini 34.776 tedanjih tolarjev (145,12 evra) so izdali novembra, naslednjega, v višini 34.400 tolarjev (143,55 evra), pa decembra.

Bratuškova se je na pisanje portala že odzvala in zatrdila, da sta bila računa za opravljeno delo izdana takoj po opravljenem delu.

Komentarjev 56
  • Scott 23:11 07.februar 2013.

    V kolikor imate dokaze za stvari o katerih pišete, jih nemudoma prijavite pristojnim organom, saj v nasprotnem vi kazensko odgovarjate!

  • feferon 12:55 07.februar 2013.

    hahaha, njej bodo plačanih 300 pod nos metal, firer ki pa je v kufrih denar v Avstralijo nosil bo dobil pa svetniški sij, hahahahaa

  • Žurnalček 12:29 07.februar 2013.

    Če bi vsaj eden teh njegovih vojščakov , šel sedaj pozimi , samo za eno kurčevsko noč bivakirati v hosto in to ne z puhovko na sebi , ampak v nepodloženem plašču in ne v mumbuckah, ampak usnjenimi gojzarji, bi ...prikaži več bi zjutraj z zoro doživel katarzo svojih dosedanjih misli in razmišljanj. Če semu pa to ne bi zgodilo, naj pa bivakiranje ponovi. Garantiram mu pa , da bo po štirih zimskih sezonah spoznal razliko med PARTIZANI in KLEROFAŠISTIČNO IZDAJALSKO BAGRO !