Slovenija
2 ogledov

Zgodba o IE je bila lažna

Internet Explorer ima okoli 70-odstotni delež med uporabniki, zato je tudi najbo Žurnal24 main
Zgodba o tem, kako je raziskava pokazala, da imajo uporabniki Internet Explorerja (IE) manjši inteligenčni količnik kot uporabniki drugih brskalnikov, je bila laž.

Izsledke raziskave, o katerih smo pisali v torek, so med drugim objavile tudi številne znane medijske hiše, kot na primer BBC, CNN, Daily Mail in Telegraph. Da gre za lažno objavo, so sicer posumili bralci BBC-jeve spletne strani.

Opozorili so namreč na to, da je spletna stran podjetja ApTiquant, ki naj bi opravilo raziskavo, ponaredek spletne strani francoskega podjetja Central Test.

Ustvarjalci strani ApTiquant so tako spremenili samo logotip, s strani francoskega podjetja pa so celo prenesli fotografije zaposlenih in jim spremenili imena.

Poročali smo, da so iz ApTiquanta sporočili, kako je raziskava potekala - več kot sto tisoč uporabnikom različnih brskalnikov naj bi posredovali brezplačne IQ-teste.

Ugotovili so, da so imeli tisti uporabniki, ki so pri brskanju uporabljali IE, v povprečju nižji IQ kot tisti, ki so uporabljali Google Chrome, Firefox in Safari. Še višji IQ pa naj bi zabeležili pri uporabnikih Camina in Opere.

Komentarjev 1
  • 1111 09:29 04.avgust 2011.

    ...eh, če verjameš takim zadevam, moraš bit res obogaten z IQ-jem...hahahaha