Slovenija
19 ogledov

"Zgodila se bo ulica"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pet sindikalnih central je premierju Pahorju zagrozilo: ali umik pokojninske reforme ali pa se bo zgodila ulica.

"Če bo premier prižgal zeleno luč za oba zakona, bomo tudi mi prižgali zeleno luč in zagotovo bo v križišču prišlo do trčenja," pravi predsednik Pergama Dušan Rebolj.

Pet sindikatov zasebnega sektorja se bo sestalo čez en teden na protestni konferenci, kjer bodo oblikovali skupna stališča do pokojninske reforme in sprememb zakona o delovnih razmerjih. Nato bodo zahtevali sestanek s premierjem Borutom Pahorjem, in če jim ne bo prisluhnil, "se bo zgodila ulica", pravijo v sindikatih.

Nasprotujejo zvišanju starostne dobe za upokojitev in novemu izračunu pokojninske osnove, prav tako se ne strinjajo s krajšimi odpovednimi roki in nižjimi odpravninami.

"Če hočemo preprečiti stopnjevanje pritiskov, ki niso izmišljeni v organih sindikalnih central, naj predsednik vlade ugasne luči na semaforju," Rebolj komentira vladni semafor, na katerem Pahor z zeleno in rdečo barvo prikazuje, kaj je vlada že naredila in kaj ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.