Slovenija
39 ogledov

"Zgolj urejamo okolico"

Posegi v prostor so po mnenju bralca sporni, po izjavah term pa zakoniti. (Foto: Žurnal24 main
Posegi v prostor. Terme Čatež zavračajo očitke o nezakonitih ravnanjih.

Čatež ob Savi. “Za vse posege v prostor imamo pridobljena potrebna dovoljenja, poleg tega dejavnost opravljamo izključno na lastnem zemljišču,” so na naše poizvedovanje odgovorili iz Term Čatež.

Odpadna voda

Ohlajena. “Voda, ki jo terme izlivajo v strugo, ima še vedno veliko temperaturo in bi lahko ta potencial izkoristili za gretje naselij v bližini,” meni bralec.

“V Savo izpuščamo zgolj deklorirano termalno vodo, ki je primerno ohlajena – njena temperatura ni višja od dovoljenih 30 stopinj Celzija – in očiščena,” odgovarjajo iz term.

Šli smo namreč po sledi namiga našega bralca, da so inšpekcijske službe do term prizanesljive, medtem ko malega človeka takoj udarijo po žepu.

V prilogi nam je posredoval fotografijo o posegih v kmetijska zemljišča, ki naj bi po njegovem mnenju potekala brez ustreznih dovoljenj in soglasij.

Sanacija po poplavah
“Na fotografiji, ki ste nam jo posredovali, je kmetijsko zemljišče, ki smo ga kupili lani, in sicer zato, ker želimo, da bi bila okolica naših objektov urejena,” so povedali v termah.

Pojasnili so, da gre za sanacijo po septembrskih poplavah, ko je voda segala do roba zemljišča, za sabo pa pustila ogromno odpadkov, tudi poginule živali. “Kot turistična destinacija stremimo k urejeni okolici, zato smo poplavljeno območje sanirali in posekali grmičevje, okolico pa zatravili,” so dodali.

Bralec je prepričan, da so problematični tudi izpusti komunalnih odpadnih vod v strugo. “Komunalne odpadne vode iz Term Čatež se izlivajo v Savo prek čistilne naprave, ki je bila popolnoma obnovljena leta 2009,” pojasnjujejo v Termah Čatež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.