Slovenija
10 ogledov

Zgorelo od 80 do 90 hektarov gozda

Požar na Sveti gori Bralec Aljaž
Požar na Sveti gori je pogašen. Gasilci območje še vedno nadzorujejo in čistijo, saj ponekod še tli in obstaja nevarnost ponovnega izbruha.

Požar, ki je izbruhnil v četrtek in se je nato razširil po neprehodnem območju, je gasilcem uspelo pogasiti. Pogorelo je med 80 in 90 hektarov gozda.

Gasilci, teh je na terenu trenutno 40, bodo ostali še toliko časa, kot bo to potrebno je dejal poveljnki Cuvilne zaščite RS Srečko Šestan. Pogorišče je namreč obsežno, veliko okoli 50 hektarov, teren pa slabo prehoden oz. težko dostopen. Stražijo lahko še v prihodnjih dneh

Gasilcem pomagali helikopterji in canadier

Požar je gasilcem uspelo lokalizirati po prihodu italijanskega helikopterja in canadierja. Požar je sicer v petek ves čas gasilo 80 slovenskih gasilcev, ki sta jim pomagala tudi dva helikopterja slovenske vojske.

Skupno je požar gasilo 160 gasilcev, ki so med svojim delom našli tudi več neeskplodiranih ubojnih sredstev. Te bodo zdaj odstranili pirotehniki.

Vzrok požara še ni znan.

Ob tem še opozorilo. Zaradi visokih temperatur in hude suše je v slovenski Istri, na Goriškem in Krasu velika nevarnost požarov v naravi. Prepovedano je kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar, opozarja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.