Slovenija
84 ogledov

Zgrožena nad anonimkami

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Izola. Pri eni izmed zobozdravnic s koncesijo proučujejo nepravilnosti.

“Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) nas je obvestil, da je prejel prijavo o nepravilnostih pri obračunavanju zdravstvenih storitev,” je povedal Blaž Maljevac, predstavnik izolske občine za stike z javnostmi. Kot smo izvedeli, se nepravilnosti nanašajo na eno izmed dveh zobozdravnic, ki imata v izolskem zdravstvenem domu zasebni ambulanti s koncesijo. Včeraj nam nobene ni uspelo priklicati. Po informacijah, ki smo jih dobili v zdravstvenem domu, pa imata tam zasebni ambulanti s koncesijo Mirjam Brajnik in Diana Okretič.

Občina preiskuje
Maljevac je pojasnil, da so na ZZZS sicer opravili finančno-medicinski nadzor, na podlagi katerega pa niso mogli potrditi navedb v prijavi. Zavod je zato Občino Izola kot podeljevalca koncesije zaprosil, naj v sklopu pristojnosti opravi še svoj nadzor ter na podlagi ugotovitev sprejme ustrezne odločitve. Na občini so se izognili omembi konkretnih imen, saj ugotavljanja kršitev še niso končali.

Vpliv anonimk
“Žalosti me, da ta država deluje na osnovi anonimk,” je bila zgrožena vršilka dolžnosti direktorice Zdravstvenega doma Izola Gordana Živčec Kalan, sicer tudi predsednica zdravniške zbornice. Kot je povedala, gre za eno izmed zobozdravnic, ki deluje v prostorih zdravstvenega doma, obtožili pa so jo z anonimno prijavo. Po njenem tudi ni bilo nobenih tehtnih razlogov za uvedbo občinske preiskave, saj nadzor ZZZS ni pokazal nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.