Slovenija
17 ogledov

Židan v kmetijstvu ne vidi rezerv

Dejan Židan Anže Petkovšek
Po napovednih ministra Mramorja bo treba na ministrstvih še bolj varčevat. Židan rezerv v svojem resorju ne vidi, hkrati opozarja, da ne bodo prispevali za tista ministrstva, ki so slabo načrtovala porabo.

Zaradi luknje v državni blagajni je finančni minister Dušan Mramor napovedal, da nameravajo pritisniti tudi na ministrstva glede njihove porabe. Natančnih ukrepov še ni predstavil, saj se trenutno še pogajajo z ministrstvi.

"Velikih rezerv na področju našega ministrstva ne vidim," pa je za Žurnal24.si ob tej napovedi finančnega ministra pojasnil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan. Ob tem je opozoril, da je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) ministrstvo, ki zna načrtovati svojo porabo in da to ni "ministrstvo, ki trka vsak drugi mesec na vrata finančnega ministrstva za dodaten denar. Ne vidim možnosti, da bi to ministrstvo prispevalo denar tistim ministrstvom, ki so slabo načrtovala".

Dodatno obremenitev proračuna MKGP so letos predstavljale številne naravne nesreče, zaradi česar so morali prerazporejati denar, vendar za dodatna sredstva niso prosili.

Vsi zavodi so enakovredni

"V vsakem primeru razumem usmeritve finančnega ministra, da se  pogleda, ali je še kje kakšna postavka, ki ne bo izkoriščena, to bomo v vsakem primeru naredili," pove Židan in opozori, da v veliki meri operirajo tudi z evropskim denarjem – neizplačilo teh sredstev pa bi pomenilo škodo za državo.

"Na cedilu ne moremo pustiti niti naših zadrug – vse zadruge v naši državi morajo biti enakovredno obravnavane. Vsi zavodi so pomembni, vsakega javnega uslužbenca je treba spoštovati in to so tudi načela, ki jih bom zagovarjal pri nadaljnjih pogajanjih," dodaja Židan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.