Slovenija
21 ogledov

Zidar končuje prevzem SCT

SCT bo Ivan Zidar prepustil upnikom, nove posle pa pridobival prek podjetij v nj Žurnal24 main
Uprava družbe SCT je objavila namero, da bodo pripojili podjetje Delfi, svojega stoodstotnega lastnika.

Soglasje o pripojitvi morajo najprej dati solastniki družbe Delfi, ki se bodo na skupščini zbrali 10. aprila. Pogodba o pripojitvi, ki so jo predlagali v vrhu SCT, določa, da bodo svoje deleže v Delfiju v enakem razmerju prenesli na SCT.

To pomeni, da bo največji lastnik SCT postalo podjetje Glotis, ki ima zdaj 60-odstotni delež Delfija. Tričetrtinski lastnik Glotisa je prvi mož SCT Ivan Zidar. Ostali lastniki Delfija so SCT s 23,83-odstotnim deležem ter več manjših delničarjev .

SCT bo s pripojitvijo tako dobil 62.576 lastnih delnic, ki jih bo po zakonu o gospodarskih družbah moral v treh letih prodati ali z njihovim umikom zmanjšati osnovni kapital, kar bi povečalo deleže ostalih lastnikov.

SCT bo po pisanju današnjega Dnevnika prevzel vse premoženje, pravice in obveznosti Delfija. Pogodbi o pripojitvi so bili priloženi računovodski izkazi za leto 2008, iz katerih je razvidno, da Delfi na SCT ne bo prenesel nikakršnih dolgoročnih ali kratkoročnih dolgov. Te je v celoti odplačal lani.

Še na začetku leta je bilo dolgov za 7,5 milijona evrov, a si je Delfi na skupščini SCT avgusta 2008 iz bilančnega dobička izplačal 7,6 milijona evrov, piše časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.