Slovenija
33 ogledov

Zidar mora v zapor

Ljubljana 28.01.11, Sodisce, cista lopata, Ivan Zidar, foto: Benjamin Kovac Benjamin Kovač
Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil prošnjo nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja za alternativno prestajanje zaporne kazni, prošnji Ivana Demšarja pa ugodil.

Zidar, ki je bil zaradi podkupovanja obsojen na 14-mesečno zaporno kazen, bo zaradi slabega zdravstvenega stanja zaprosil za odlog začetka prestajanja kazni. Kazen bo odslužil v koprskem zaporu, ki velja za enega od najboljših v Sloveniji, na prestajanje kazni pa bi moral priti najpozneje 29. junija.

Demšarju ni treba v zapor

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča pa je ugodil prošnji nekdanjega komercialnega vodje projektov na SCT Ivana Demšarja za alternativno prestajanje zaporne kazni, je potrdil njegov zagovornik Boris Grobelnik. Demšarju, ki mu je sodišče prisodilo devet mesecev zaporne kazni, je senat odobril delo v družbeno korist, v času prestajanja kazni pa bo v hišnem priporu.

Časnik Večer na svojih spletnih straneh medtem poroča, da naj bi sodišče zavrnilo tudi prošnje nekdanjega prvega moža Primorja Dušana Črnigoj, nekdanje direktorice Vegrada Hilde Tovšak, Srečka Gabriča, Tomaža Žiberta ter Boruta Farčnika.

Okrožno sodišče v Ljubljani je sodbo v zadevi Čista lopata namreč vročilo vsem sedmim obsojenim, prav tako pa so bili vsem izdani pozivi na prestajanje zaporne kazni. V četrtek je bilo tudi odločeno o vseh predlogih obsojenih za alternativno prestajanje zapornih kazni, vendar pa sodišče o tem javnosti ne more obvestiti, dokler z njo niso seznanjene stranke.

Sojenje zaradi dogovarjanja in podkupovanja pri pripravi ponudb na javnem razpisu za izgradnjo kontrolnega stolpa na letališču Jožeta Pučnika in podkupovanja ter sostorilstva pri tem kaznivem dejanju se je začelo oktobra 2010, afera pa je v javnost prišla februarja 2008 po odmevnih aretacijah, v katerih so pridržali vse vpletene.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 14:11 31.maj 2013.

    Pri vsej stvari je hec samo to , da so se dogovarjali za projekt , ki je bil lažen, bil je limance za vse njih.. Vsak cepec ve , da na Brniku nima 100m kontrolni stolp kaj delat, ker z ...prikaži več njega ne bi videli na ploščad , ko bi prišle meglice , pa še na stezo ne. Vsaka čast Sovi.

  • murderone 13:48 31.maj 2013.

    Jaz bi zaposlil nekaj takih kalibrov! Potrebujem jih,da bi držali glavo na tnali!Delovnih mest je še dovolj!

  • slajan 13:47 31.maj 2013.

    Zakaj pa Koper? A ne bi bil Strunjan še boljši?