Slovenija
46 ogledov

Zidar največji zaslužkar

Ivan Zidar, predor Šentvid Žurnal24 main
Prvi mož SCT Ivan Zidar je lani zaslužil skoraj 794 tisoč evrov. Na drugem mestu je predsednik uprave Krke Jože Colarič, ki je zaslužil 160 tisoč evrov manj.

Novi zakon o gospodarskih družbah določa, da morajo podjetja letos prvič razkriti prejemke posameznih članov uprav. Po oceni časnika Mladina je prvi mož SCT Ivan Zidar lani zaslužil 793.744 evrov in se je tako povzpel na prvo mesto po plačah med slovenskimi menedžerji.

Za Zidarjem se je na drugo mesto uvrstil predsednik uprave Krke Jože Colarič, med prvimi dvajsetimi najbolje plačanimi menedžerji pa sta kljub krizi v gradbeništvu tudi dva gradbinca. Na petem mestu je tako s 474 tisoč evri pristal generalni direktor Salonita Anhovo Jože Funda in s 345 tisoč evri na devetem mestu prvi mož Primorja Dušan Črnigoj.

Žiga Debeljak, predsednik uprave Mercatorja, je pristal na 13. mestu (309 tisoč evrov). Na zadnje, dvajseto mesto pa se je uvrstil Robert Golob iz podjetja GEN-I. Za svoje delo v omenjenem podjetju in podjetju Gorenje Istranebenz je dobil 261 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.