Slovenija
17 ogledov

Zidar ne bo več zidal

Do 8. oktobra bi moral SCT dokončati povezavo Njegoševe in Roške ceste z mostom Žurnal24 main
Konec za SCT. Janković bo prekinil vse pogodbe z SCT in iskal nove izvajalce.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo odstopila od pogodb z SCT, napoveduje Darja Lesjak, direktorica službe za razvojne projekte in investicije na MOL. Na sestanku s prisilno upraviteljico SCT Marijo Magdaleno Šantl in predstavniki podjetja so namreč ugotovili, da SCT pogodbenih del ne more več dokončati.

16,5 milijona evrov je bil vreden projekt sklenitve notranjega cestnega obroča.

To verjetno pomeni, da se bodo zavlekli projekti, kot so povezava Njegoševe in Roške ceste, del Titove ceste, obnova vodovoda na Kajakaški cesti, dokončanje rekonstrukcije Peruzzijeve ulice in krožišča ob Dunajski in Obvozni cesti, obnova ljubljanskega gradu in več projektov, ki naj bi jih SCT izvedel za javno podjetje Vodovod - Kanalizacija.

Zahvala, ker ni prej obupal
Za Titovo cesto so pogodbo z SCT prekinili že marca, glede drugih pogodb pa se bodo na MOL najprej sestali s strokovnim nadzorom in predstavniki izvajalcev ter se dogovorili o postopkih primopredaj. “Za neizvedena dela na posameznih pogodbah bo MOL iskala nove izvajalce, skladno z zakonom o javnih naročilih. Kjer je pogodbenih partnerjev več, se bomo pogovorili, ali bodo nedokončana dela v celoti prevzeli drugi partnerji v pogodbi,” pravi Lesjakova.

Ob tem dodaja, da so se ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću zahvalili, ker je imel razumevanje za težave SCT in ker je svoje zapadle obveznosti za opravljena dela tudi poravnal.

Na SCT prekinitev pogodb včeraj niso komentirali, prav tako ne, ali to pomeni, da gre podjetje v stečaj. Še pred slabim mesecem so namreč zatrjevali, da je za SCT v postopku prisilne poravnave “ključno, da ohranja in izvaja vse pridobljene posle oziroma projekte”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.