Slovenija
23 ogledov

Zidar po posel skozi Avstrijo

SCT bo Ivan Zidar prepustil upnikom, nove posle pa pridobival prek podjetij v nj Žurnal24 main
Ivan Zidar je uradno potrdil, da se bo za milijardne posle na železniškem omrežju potegoval skupaj z avstrijskim Porrom.

Prvi mož tonečega SCT Ivan Zidar je upnikom razkril, da bo na slovenskih razpisih kandidiral prek hčerinskega podjetja SCT-Porr. "Ta je bila ustanovljena zaradi vzajemnega interesa z eno največjih avstrijskih gradbenih družb, da skupno nastopajo pri projektih izgradnje železniške infrastrukture v Sloveniji," je upnikom po pisanju Dnevnika pojasnil Zidar.

SCT se sam zaradi prisilne poravnave namreč ne sme prijavljati na razpise v Sloveniji.

Zidar je ob tem povedal, da SCT Skupina, ki bi prevzela posle SCT, ne bo ustanovljena. To po pisanju Dnevnika nakazuje, da bo Zidar upnikom prepustil ostanke podjetja SCT, nove posle pa pridobival prek novoustanovljenih podjetij. Ta bodo verjetno v njegovi večinski lasti.

SCT-Porr je bil namreč ustanoviljen prek SCT Holdinga, katerega tričetrtinski lastnik je Zidar sam. V skupnem podjetju naj bi imeli Avstrijci 49-odstotni delež, še piše časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.