Slovenija
23 ogledov

Zidar prišel, ker bi ga sicer privedli

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Nekdanji prvi mož SCT Ivan Zidar je danes le prišel na sojenje v zadevi Čista lopata, saj bi ga v nasprotnem primeru prisilno privedli. Začenjajo se zaključni govori.

Današnja obravnava v zadevi Čista lopata se je končala, sojenje se nadaljuje v petek. Do takrat ima tožilka tudi čas, da pojasni spremembo obtožnice s katero se sicer ne strinjajo odvetniki obtoženih. Tožilka je iz obtožnice namreč umaknila očitek Tomažu Žibertu o tem, koliko škode je povzročil kontroli zračnega prometa, saj tega priče niso znale natančno povedati.

Ivan Zidar je ob tem povedal, da ve samo to, da je prišel na sodišče bolan. Ker je sodnica že 13. marca dobila potrditev, da je Zidar sposoben za sojenje, ga je pozvala, da se danes zglasi na obravnavi v zadevi Čista lopata. V nasprotnem primeru bi ga prisilno privedli.

Zidar: Tomaža Žiberta ne poznam

Sicer pa se je nekdanji prvi mož SCT danes izrekel za nedolžnega. V zagovoru je dejal, da ne razume, zakaj ga obtožnica bremeni kaznivih dejanj podkupovanja, saj je po njegovem mnenju iz dokazov jasno razvidno, da v omenjenem primeru ni nikogar podkupoval ali mu to obljubljal.

Kot je poudaril, se rok in cena ponudbe SCT za izgradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika nista spreminjala, prav tako pa je poudaril, da ne pozna obtoženega Tomaža Žiberta, ki je bil zaposlen na Kontroli zračnega prometa Slovenije in je sodeloval pri izbiri najboljšega ponudnika. Zidar, ki meni, da je neupravičeno obtožen podkupovanja, je še dodal, da se danes zaradi zdravstvenih težav zelo slabo počuti, zato ni želel odgovarjati na vprašanja.

Ne želijo odgovarjati na vprašanja

Nekdanji direktor Primorja Dušan Črnigoj, ki je prav tako obtožen v zadevi Čista lopata, se danes ni želel zagovarjati. Povedal je le, da bo njegov odvetnik v zaključnih govorih "povedal vse". To je dejal tudi obtoženi Borut Farčnik. Obtoženi Ivan Demšar pa je dejal, da ni storil očitanih kaznivih dejanj, tudi on pa danes ni želel odgovarjati na vprašanja.

Obtoženi Hilda Tovšak, Ivan Kroflič, Tomaž Žibert in Srečko Gabrič so se zagovarjali že pred dvema tednoma in takrat zavrnili navedbe iz obtožnice, da naj bi šlo pri izbiri najboljšega izvajalca za podkupovanje zaposlenih na Kontroli zračnega prometa Slovenije.

Kot je znano so v zadevi Čista lopata Zidar, Tovšakova, Črnigoj, Žibert, Demšar, Farčnik, Gabrič in Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika.

Komentarjev 2
  • privat 07:08 22.marec 2012.

    ne morete vi nič zidarju....

  • dd 10:42 21.marec 2012.

    Zakaj ne vzamejo premoženja Tovšakovi, Zidarju, Černigoju,.. za poplačilo dolga in plač opeharjenim delavcem???