Slovenija
54 ogledov

Zidar prišel na sodišče

1/10
Žurnal24 main
Ivan Zidar se je udeležil obravnave na sodišču v zadevi Čista lopata, saj se počuti bolje. Današnjo razpravo najprej preklicali, nato spet sklicali samo za Zidarja.

Ivan Zidar se počuti bolje, zato se je po mesecu dni le udeležil obravnave v zadevi Čista lopata. Ljubljansko okrožno sodišče je sicer  današnjo obravnavo najprej preklicalo, nato pa jo v četrtek ponovno sklicalo, vendar samo za Zidarja.

Obravnava zoper njega tako poteka ločeno, saj je treba dokaze, ki so jih izvedli na obravnavi preostali sedmerici obtoženih, izvesti tudi zanj. Zidarja je namreč zaradi njegove odsotnosti na sodišču, sodnica Vesna Podjed izločila iz postopka.

V času Zidarjeve odsotnosti zaradi zdravstvenih težav so na sodišču poslušali prisluhe zoper Hildo Tovšak, Dušana Črnigoja, Tomaža Žiberta, Ivana Demšarja, Boruta Farčnika, Srečka Gabriča in Ivana Krofliča, posnete konec leta 2007 in v začetku leta 2008, začeli pa so tudi z branjem odredb za tajna opazovanja in ogledom posnetkov tajnih opazovanj.

UKCL: Ni zadržkov, da Zidar manjka
Enak postopek, kot pri sedmerici obtoženih, je treba sedaj ponoviti tudi za Zidarja. Sodnica je ob tem pojasnila, da je prejela pojasnilo kliničnega oddelka za nevrokirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL), v katerem piše, da glede na sedanje Zidarjevo zdravstveno stanje ni zadržkov, da se Zidar ne bi udeleževal sojenja.

Penko: Zidar ima čas le do 12. ure
Boštjan Penko, eden od Zidarjevih zagovornikov je sodnici pojasnil,  da mora Zidar vsak drugi dan na punkcije, zato na sodišču ne more ostati dlje kot do 12. ure. Prav tako sprva predvidene torkove obravnave ne bo, saj Zidar v ponedeljek odhaja v zdravilišče. Naslednja obravnava bo tako predvidoma prihodnji petek.

Penko je še dejal, da želi Zidar konstruktivno prispevati k poteku kazenskega postopka in nima namena, da bi se postopku izogibal ter se neupravičeno skliceval na zdravstvene težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.