Slovenija
34 ogledov

Zidar rešil svojo hišo pred upniki

Zaradi dolgov, ki jih je Zidar nakopal SCT, se bodo delnice delničarjev razvelja Žurnal24 main
Ivan Zidar, nekdanji prvi mož SCT, naj bi svoje nepremičnine pred upniki rešil s fiktivno terjatvijo, ki jo je okrožno sodišče v Ljubljani na Zidarjevo zahtevo vpisalo kot zemljiški dolg na njegove nepremičnine.

Iz zemljiške knjige je namreč mogoče razbrati, da je omenjeno sodišče na treh Zidarjevih nepremičninah na območju Ljubljane, tudi na lastništvu polovice hiše, v kateri prebiva s soprogo, pred skoraj dvema tednoma vknjižilo zemljiški dolg v višini pet milijonov evrov.

Kdo je Zidarju, ki je po stečaju SCT ostal lastnik njegovega največjega delničarja SCT Holdinga, del premoženja pa prenesel v Dubaj, posodil ta znesek, iz zemljiške knjige, kot poroča današnji Dnevnik, ni mogoče ugotoviti.

Ker gre Zidarju vknjižba dolga na njegove nepremičnine močno na roko, po poročanju časnika ni izključena možnost, da je omenjena terjatev fiktivna in da je nekdanji prvi mož SCT prek katere od "slamnatih" oseb dejansko posodil samemu sebi.

Komentarjev 6
  • BUČKO 14:39 01.september 2011.

    Marsikdo svoje družine ne more zaščititi pred upniki, kot so elektro, komunala, zdravstvo, rtv in še in še bi lohko naštevali. Ta baraba se pa smeje vsem v brk. Tako kot vsi ostali recimo samo tista grdoba nagravžna Tovšakova

  • Naglas 09:47 01.september 2011.

    Če se hoče, se vse da ... tudi razkrit to goljufivo dejanje.Tej "gospodje" pa se nečesa ne zavedajo; kar vesta dva, vedo štirje ...

  • 1111 09:29 01.september 2011.

    je*emti tako državo...fuuuuuuuuuj!!!!!