Slovenija
17 ogledov

Zidar v času Jankovića zaslužil 62 milijonov

Ivan Zidar Žurnal24 main
Rekorder, ki je med županovanjem Zorana Jankovića zaslužil največ, kar 62 milijonov evrov, je SCT Ivana Zidarja. Na drugem mestu je Gradis G Uroša Ogrina z 29 milijoni evrov.

SCT naj bi poleg pogodb z ljubljansko občino sklenil še 17 aneksov. Največji posli MOL-a in SCT-ja so bili Kino Šiška, Barjanska cesta, deponija Barje, šišenski vodovod, sanacija predora pod gradom, del obnove gradu, tehnološki park, ureditev Špice in drugi. Njihove posle je po stečaju prevzel Gradis G. Največ so zaslužili z gradnjo garažne hiše pod Kongresnim trgom, katere pogodbena vrednost je znašala 23 milijonov evrov, poročajo Finance.

Vegrad je za MOL opravil le eno naročilo, vredno 3,5 milijona evrov, Primorje pa je za MOL delalo edino dovod komunalnega voda za ogrevanje Žitne brvi, na katerem je spominska plošča županu, še pišejo Finance.

Dela Energoplana niso zajeta

Statistika omenja le štiri izvajalce. SCT, Gradis G, Vegrad, Primorje. V njej ni projekta Stožice, ki ga gradita Gradis G in Energoplan Grep.

Zajeta niso niti dela, ki so jih izvedli drugi gradbinci, denimo Energoplan, ki je opravil za 13 milijonov evrov del samo na deponiji Barje. Upoštevan ni niti Givo, ki obnavlja fasade v stari Ljubljani; od leta 2006 je prejel 2,3 milijona evrov.

Prav tako ne inženirsko podjetje Dema Plus, ki je obnavljalo grad, zdaj pa obnavlja nekdanje mestno kopališče v Mali ulici. Skupaj je Dema Denisa Pereta, ki je po novem tudi uradni lastnik Hotela Cubo, z MOL ustvarila vsaj 2,3 milijona evrov prihodkov.

Komentarjev 2
  • privat 21:48 07.december 2012.

    upam da se bo resnično "zaguncal"!!

  • Žurnalček 10:18 11.april 2012.

    Žurnal ! Postajate malo ogabni v svoji težnji po rumenosti. Zaslužil je SCT , ne pa Zidar in od vas pričakujemo malo bolj resne naslove, al pa povejte, pa gremo Požarja brat. Pa ko že tako blesav naslov daste neki ...prikaži veči novici, naj se še tisti , če ima kaj novinarskih jajc podpiše z polnim imenom in priimkom. L.C. a te je sram svojega prispevka ?