Slovenija
2 ogledov

Zidar zamrznjen

Žurnal24 main
Ivanu Zidarju sodišče zamrznilo nepremičnine in 76-odstotni delež v SCT Holdingu.

Prvi mož SCT Ivan Zidar ne more več prosto razpolagati s svojimi nepremičninami in 76-odstotnim lastniškim deležem v družbi SCT Holding, danes piše časnik Dnevnik.

Okrajno sodišče v Grosupljem je že pred tremi tedni razpolaganje z nepremičninami in lastniškim deležem v SCT Holdingu prepovedalo Janezu Jamniku, v kratkem pa naj bi to ljubljansko sodišče "zamrznilo" tudi Mezetu.

Okrajno sodišče v Cerknici je na predlog upnika SCT, družbe Liko Liboje, izdalo začasno odredbo, s katero je zamrznilo Zidarjevo premoženje.

V Liku Liboje nameravajo zoper Zidarja in preostala dva člana upravnega odbora SCT, Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika, sprožiti pravdni postopek zaradi prenosa dela premoženja v lasti SCT na SCT Holding, torej v zasebno last treh vodilnih menedžerjev SCT.

Pritožba odredbe ne bo zadržala
Natančneje, gre za podjetje SCT Tovarna kovinske opreme (TKO), za katero so menedžerji SCT uradno odšteli 2,45 milijona evrov, pri čemer so v Dnevniku razkrili, da so za lastniški delež ene od finančno bolj zdravih hčera SCT dejansko plačali le 1,44 milijona evrov. Za plačilo preostalega dela kupnine so namreč najeli posojilo kar pri samem prodajalcu, podjetju SCT Naložbe, ki je v lasti SCT. Le dober mesec dni po prenosu SCT TKO na SCT Holding je sicer SCT na sodišče vložil predlog za prisilno poravnavo.

Čeprav se lahko Zidar do začetka naslednjega tedna zoper sklep o prepovedi razpolaganja s premoženjem še pritoži, to izvajanja začasne odredbe ne bo zadržalo. SCT Liku Liboje po zadnjih podatkih dolguje že skoraj 1,8 milijona evrov, še piše Dnevnik.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.