Slovenija
140 ogledov

Zidarjev nečak odpustil delavce

Upniki naj bi med drugim razpravljali o morebitnem strateškem partnerju. (Foto: Žurnal24 main
Okoli 405 zaposlenim v SCT Gem razdelili delovne knjižice, delavci pa še vedno niso dobili januarskih plač. Nekaj na zavod, drugi v matično podjetje SCT.

Na sedežu podjetja SCT Gem v Topolah pri Mengšu danes delijo delovne knjižice, ki jih bo prejelo 405 oseb. Podjetje, v katerem so se ukvarjali s storitvami gradbene mehanizacije in prevozi, je še leta 2005 zaposlovalo 900 delavcev.

250 jih odhaja na zavod za zaposlovanje, 155 so jih razporedili v matično podjetje SCT, kjer so že delali, poroča spletno Delo. Delavci še vedno niso dobili januarskih plač, SCT Gem pa je od konca januarja v stečaju.

Ostali brez plač, regresa in odpravnin
Direktor Miha Zidar, ki je v podjetju prehodil pot od delavca do direktorja (in je nečak Ivana Zidarja, poudarijo delavci), je za Delo povedal, da je vzrok za klavrn konec upad naročil v Sloveniji. Delavci še vedno niso dobili plač za januar in polovice lanskega regresa, ostali bodo tudi brez odpravnin.

Še več izgube

Stečajni upravitelj Miroslav Jakša ocenjuje, da znaša izguba iz poslovanja 1,5 milijona evrov, vendar pričakuje na podlagi stečajnih postopkov v ostalih hčerinskih družbah še za 3,5 milijona evrov slabitev. Največji upnik SCT Gema je podjetje SCT Obrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.