Slovenija
17 ogledov

Zidarju odmrznili premoženje

Žurnal24 main
Višji sodniki so razveljavili sklep Okrajnega sodišča v Cerknici o zamrznitvi premoženja Ivana Zidarja in tako zavrnili predlog podjetja Liko Liboje.
Za SCT TKO so menedžerji SCT uradno plačali 2,45 milijona evrov, dejansko pa menda le 1,44 milijona evrov. Za plačilo preostalega dela kupnine naj bi najeli posojilo, in to kar pri prodajalcu, podjetju SCT Naložbe.

Sodniki so se med drugim strinjali z Zidarjevim pooblaščencem odvetnikom Zoranom Hartmanom, da upnik ni izkazal obstoja nevarnosti, da bo Zidar svoje premoženje odtujil ali skril, poroča Delo, okrajno sodišče pa se ni opredelilo niti do Zidarjevih ugovornih navedb, s katerimi je izpodbijal upnikovo zatrjevanje o spornosti višine kupnine.

Liko Liboje mora vrniti Zidarju 1518 evrov stroškov pritožbenega postopka.

Sporna prodaja
Liko je, kot je znano, že pred časom napovedal sprožitev pravdnega postopka zaradi sporne odprodaje SCT Tovarne kovinske opreme (TKO), s čimer naj bi oškodovali SCT kot izključnega družbenika SCT Naložb, posledično pa tudi upnike SCT.

Družba Liko Liboje je neuspešno zahtevala prepoved razpolaganja s premoženjem tudi za Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika, a sta okrajni sodišči v Ljubljani in Grosupljem njen predlog zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.