Slovenija
39 ogledov

Ziherl razočaral sodnico

Casiraghi je šele na tretjo obravnavo prišel oblečen. Tokrat je sodnici pokazal Žurnal24 main
Nepopolno je ocenil duševno stanje Stephena Casiraghija.

Vsaj še 1. junija bo moral 42-letni Stephen Casiraghi stopiti pred ljubljansko sodnico, ki presoja, ali je pred dvema letoma z vozilom z ukradenimi registrskimi tablicami ugrabil 19-letno avtoštoparko. Moral se bo namreč še enkrat pogovoriti s psihiatrom Slavkom Ziherlom, ki bi moral na sodišču sicer že včeraj opisati, v kakšnem duševnem stanju je bil Casiraghi, ko naj bi ukradel tablice.

"Ko sem ocenjeval njegovo duševno stanje, je bila moja ocena vezana izključno na spolno izživljanje in ugrabitev žrtve," je Ziherl pred sodnico utemeljeval, da za zdaj ne zna pojasniti, ali je bil Casiraghi med domnevno tatvino prišteven ali ne.

Psihiatrično mnenje o Casiraghijevem vedenju ob tatvini, ugrabitvi in spolnem izživljanju je sicer odredilo vrhovno sodišče, ko je po obtoženčevi pritožbi na predlansko 20-letno zaporno kazen zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko odločilo, da je Casiraghiju treba še enkrat soditi zaradi tatvine. "Odredba sodišča je jasna, zato je to izvedensko mnenje nepopolno," sodnica včeraj ni skrivala razočaranja nad Ziherlovimi pojasnili. Na pravosodnem ministrstvu poteka sodnega procesa ne morejo komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.